Vintertid er altså kagetid – også selv om vi lige er kommet over julemåneden, hvor vi har fyldt os med fede spiser og søde sager. Men det er nok de færreste mennesker, der er i stand til at tage en kold tyrker, når det kommer til søde sager.
Og kage er bare sådan en dejlig ting her i livet. Vi elsker her i familien at samles om bordet med en lækker nybagt kage foran os. Så hygger vi med kage og kaffe, snak og historier. Så eftermiddagskagen er et vigtigt samlingspunkt, og noget, der vækker udelt begejstring hos samtlige familiemedlemmer.
Denne opskrift på kryddermuffin er sådan, der er gået i arv i familien. Da min mor lavede den for hundrede år siden, brugte hun sur fløde, men det gør man jo ikke længere, så jeg har med tiden skiftet den sure fløde ud med kærnemælk. Kærnemælk giver næsten samme effekt og gør kagen til tungere, end den ville blive med mælk.
Og jeg advarer: Dette er altså en rigtig lækker opskrift på kryddermuffins, så du skal ikke regne med, at der er nogen tilbage efter eftermiddagskaffen.
Opskrift på kryddermuffins med citrontopping
- 4 æg
- 400 g sukker
- 200 g smeltet smør
- 3 dl kærnemælk
- 4 top tsk. kanel
- 2 små tsk. stødt nellike
- 2 tsk. ingefær
- revet skal af en usprøjtet citron
- 300 g hvedemel
- 4 strøgne tsk. bagepulver
Pisk æg og sukker tykt, hvidt og skummende. Hæld derefter det smeltede smør i.
Bland mel og krydderier i skiftevis med kærnemælken.
Fyld i muffinforme og bag ved 190 grader i ca. 20 minutter.
Citrontopping:
- 250 g flormelis
- 50 g blødt smør
- friskpresset citronsaft af en halv citron
Pisk flormelis og smør sammen og hæld citronsaft i lidt efter lidt, indtil citrontoppingen har en lækker, blød konsistens.
Når kagerne er afkølede, hælder du toppingen i en sprøjtepose og sprøjter det pænt på. Vi har pyntet med et amarenakirsebær og revet citronskal.
God fornøjelse!