Kiks & knækbrød

Hjemmelavede rugkiks med quinoa-flager og havsalt

Sprøde rugkiksHjemmebagte rugkiks smager altså bare bedre. Det er der slet ingen tvivl om. Problemet er jo bare, at det kan være svært at få tid til selv at bage sine kiks. Men det behøver man jo heller ikke hver gang. Og faktisk er det slet ikke så tidskrævende, som man skulle tro.

I virkeligheden er det ret let at bage sine kiks selv. Og samtidig har det den fordel, at man for en stund kan sætte tempoet lidt ned og bare nyde at være til, mens man producerer sin egen mad.

Disse rugkiks er utroligt lækre og smager skønne til et ostebord. Men de kan også bruges som en ekstra snack i madpakken eller som noget lækkert til eftermiddagskaffen. De indeholder quinuaflager, men ligger du ikke inde med de fancy flager, kan du bare erstatte dem med noget andet spændende eller alternativt bare havregryn. Så let er det.

Rugkiks med quinuaflager

Opskrift på rugkiks (ca. 50 – 60 kiks)

  • 2 dl rugmel
  • 2 dl hvedemel
  • 1/2 dl finvalset havregryn
  • 1/2 dl quinua-flager
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk brun farin
  • 100 g smør
  • 1 dl vand
  • 2 tsk havsalt eller flagesalt

Sæt smørret til at smelte i en gryde.

Hæld rugmel, hvedemel, havregryn, quinua-flager, bagepulver, brun farin og salt i en skål – gerne i en røremaskine. Rør ingredienserne sammen.

Tilsæt det smeltede smør og vandet og rør til dejen har en fin struktur og hænger godt sammen. Den må hverken være for klistret eller for tør.

Læg dejen i køleskabet en halv times tid.

Rul nu dejen ud på et meldrysset bord. Den skal være ca. 3 mm i tykkelsen. Skær kiksene ud i ruderform med en stor kniv eller en klejnespore: Lav først nogle lange lige snit fra top til bund i den bredde, du synes kiksene skal have, og skær derefter på skrå, så rugkiksene får den fine form.

Bag kiksene ved 225 grader i ca. 6 – 8 minutter. Rugkiksene skal være sprøde og gyldne. Hvis de er for lyse, er de ofte ikke gennembagte og sprøde.

God fornøjelse!

Rugkiks med quinoa-flager og havsalt

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar