Spændende og sund eftermiddagsmad er altid den store udfordring hos os, men disse knækbrød er altid vældig populære og bliver nærmest spist som slik. Især Sophia, som ellers ikke bryder sig om kernerugbrød er helt vilde med disse, og derfor desto større grund til at bage dem.
De er fulde af kerner og groft mel. Forholdet mellem hvedemel og groft mel kan du selv regulere.
Her får du opskriften på knækbrød, hvor der er mest groft mel i:
- 1 dl havregryn
- 1 dl hørfrø
- 2 dl sesamfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl fuldkornshvedemel
- 1 dl rugmel
- 1,5 dl hvedemel
- 1 lille tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
Bland alle ingredienserne sammen – vi bruger altid en røremaskine. Tilsæt derefter:
- 1 dl rapsolie eller en anden god smagsneutral olie
- 2 dl vand
Og rør det hele godt sammen.
Del dejen i tre dele og rul hver del ud med en kagerulle. Pas på den ikke bliver for tyk. Skær nu knækbrød ud i den ønskede størrelse.
Læg knækbrødsstykkerne på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i 15 – 20 min. ved 180 – 200 grader.
Knækbrøddene smager skønt med ost og marmelade eller helt enkelt som de er.
Håber, du kunne bruge denne opskrift på Fra haven til maven!
2 comments
Hvor er det noget rigtig lækkert knækbrød. Jeg har nu bagt det for anden gang
Kære Mette
Dejligt at høre – vi bager det også rigtig, rigtig tit.
Mange hilsner Trine