Fra haven til maven
  • Forsiden
  • Shop
    • Jul
    • Råvarer
    • Køkkengrej
    • Bolig
    • DIY skønhedspleje
    • Bæredygtig skønhedspleje
    • DIY
    • Keramik
    • Garn
    • Uld
  • Opskrifter
    • Bagværk
      • Gærbrød
      • Boller
      • Madbrød
      • Rugbrød
      • Kiks & knækbrød
    • Kager
      • Æblekager
      • Skærekager
      • Søde tærter
      • Muffins & cupcakes
      • Gærkager & sammenlagte kager
      • Konditorkager
      • Marengskager
      • Småkager & cookies
      • Vafler & pandekager
      • Fastelavnsboller
    • Morgenmad
      • Granola & müesli
      • Morgenmad med æg
      • Morgenmadspandekager
      • Morgenmad med yoghurt
      • Plantemælk
    • Hovedretter
      • Varme retter
      • Vegetarretter
      • Kartoffelretter
      • Grillmad
      • Tilbehør
    • Drikke
      • Kolde drikke
      • Iskaffe
      • Varm kaffe
      • Hjemmelavet kaffesirup
      • Varme drikke
      • Likører
      • Kryddersnaps
      • Drinks & cocktails
      • Hjemmelavet saft
      • Juicer og smoothies
    • Syltning
      • Gelé
      • Marmelade & syltetøj
      • Kompot & chutney
      • Syltede bær & frugter
      • Syltede grøntsager
      • Kryddereddiker
      • Krydderolier
      • Hjemmelavet saft
      • Hjemmelavet sirup
    • Sødt
      • Sunde snacks
      • Kryddersukker, pynt & kandiseret
      • Frugt- & nøddesmør
      • Konfekt, chokolade & slik
      • Spiselige blomster
    • Desserter
    • Ost, snacks & kolde saucer
      • Hjemmerørt smør & ost
      • Snacks & nødder
      • Dressinger, pestoer & saucer
    • Fisk & skaldyr
    • Salater
    • Supper
    • Kryddersalt
    • Bålmad
    • Grundopskrifter
  • Råvarer
    • Opskrifter med
    • Råvareguide
    • Mad med bælgfrugter
      • Linser
      • Kikærter
      • Cannellinibønner
      • Sorte bønner
      • Hvide bønner
      • Kidneybønner
    • Spiselige blomster
      • Ramsløgblomster
      • Mælkebøtter
      • Syrener
      • Roser
      • Hyldeblomster
      • Purløgsblomster
      • Lavendler
      • Mjødurt
      • Morgenfruer
      • Hibiscus
    • Krydderurter
      • Citronmelisse
      • Ingefær
      • Kanel
      • Mynte
      • Ramsløg
    • Bær
      • Jordbær
      • Solbær
      • Ribs
      • Hindbær
      • Stikkelsbær
      • Kirsebær
      • Blåbær
      • Brombær
      • Rønnebær
      • Hyldebær
      • Tranebær
      • Vindruer
    • Frugter
      • Appelsiner
      • Bananer
      • Figner
      • Granatæbler
      • Hyben
      • Kvæder
      • Pærer
      • Æbler
    • Stenfrugter
      • Ferskner
      • Kirsebær
      • Mirabeller
      • Blommer
      • Slåen
    • Grøntsager
      • Agurk
      • Asparges
      • Græskar
      • Grønkål
      • Rabarber
      • Radiser
      • Rødbeder
      • Tomater
  • Skønhed
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
    • DIY skønhedspleje
  • Livsstil
    • Naturlig kropspleje
      • Ansigtet
      • Kroppen
      • Håret
    • Haven
      • Haven året rundt
      • Den spiselige blomsterhave
      • Rosenhaven
      • Prydhaven
    • DIY
      • Strikkeopskrifter
      • Hækleopskrifter
      • Bæredygtig livsstil
      • Hjemmelavede gaver
      • Pynt til bolig og have
    • Rejser
    • Workshops
    • Tema
    • How to & guides
    • Højtider
      • Fastelavn
      • Påske
      • Sankt Hans
      • Jul
        • Julesmåkager
        • Juleknas & konfekt
        • Julebrunch
        • Julehygge
        • Julefrokost
        • Julemiddagen
        • Hjemmelavede julegaver
        • Juleshop
Kategorier
  • Ansigtet
  • Bålmad
  • Boller
  • Bæredygtig livsstil
  • Den spiselige blomsterhave
  • Desserter
  • Dressinger, pestoer & saucer
  • Drinks & cocktails
  • Fastelavnsboller
  • Fisk & skaldyr
  • Frugt- & nøddesmør
  • Gelé
  • Granola & müesli
  • Grillmad
  • Grundopskrifter
  • Grød
  • Gærbrød
  • Gærkager & sammenlagte kager
  • Håret
  • Haven året rundt
  • Hjemmelavede gaver
  • Hjemmelavet saft
  • Hjemmelavet sirup
  • Hjemmerørt smør & ost
  • Honning- og sukkersyltede frugter, bær & blomster
  • How to & guides
  • Hækleopskrifter
  • Iskaffe
  • Juicer og smoothies
  • Jul
  • Kartoffelretter
  • Kiks & knækbrød
  • Kolde drikke
  • Kompot & chutney
  • Konditorkager
  • Konfekt, chokolade & slik
  • Kroppen
  • Kryddereddiker
  • Krydderolier
  • Kryddersalt
  • Kryddersnaps
  • Kryddersukker, pynt & kandiseret
  • Køkkenhaven
  • Likører
  • Livsstil
  • Madbrød
  • Marengskager
  • Marmelade & syltetøj
  • Morgenmad
  • Morgenmad med yoghurt
  • Morgenmad med æg
  • Morgenmadspandekager
  • Muffins & cupcakes
  • Naturlig kropspleje
  • Ost, snacks & kolde saucer
  • Plantemælk
  • Prydhaven
  • Pynt til bolig og have
  • Råvareguide
  • Råvarer
  • Rejser
  • Rosenhaven
  • Rugbrød
  • Salater
  • Skærekager
  • Småkager & cookies
  • Snacks & nødder
  • Spiselige blomster
  • Strikkeopskrifter
  • Supper
  • Syltede bær & frugter
  • Syltede grøntsager
  • Søde tærter
  • Sødt
  • Tema
  • Tilbehør
  • Tørrede krydderurter og blomster
  • Vafler & pandekager
  • Varm kaffe
  • Varme drikke
  • Varme retter
  • Vegetarretter
  • Workshops
  • Æblekager
Frahaventilmaven Frahaventilmaven
Fra haven til maven
  • Forsiden
  • Shop
    • Jul
    • Råvarer
    • Køkkengrej
    • Bolig
    • DIY skønhedspleje
    • Bæredygtig skønhedspleje
    • DIY
    • Keramik
    • Garn
    • Uld
  • Opskrifter
    • Bagværk
      • Gærbrød
      • Boller
      • Madbrød
      • Rugbrød
      • Kiks & knækbrød
    • Kager
      • Æblekager
      • Skærekager
      • Søde tærter
      • Muffins & cupcakes
      • Gærkager & sammenlagte kager
      • Konditorkager
      • Marengskager
      • Småkager & cookies
      • Vafler & pandekager
      • Fastelavnsboller
    • Morgenmad
      • Granola & müesli
      • Morgenmad med æg
      • Morgenmadspandekager
      • Morgenmad med yoghurt
      • Plantemælk
    • Hovedretter
      • Varme retter
      • Vegetarretter
      • Kartoffelretter
      • Grillmad
      • Tilbehør
    • Drikke
      • Kolde drikke
      • Iskaffe
      • Varm kaffe
      • Hjemmelavet kaffesirup
      • Varme drikke
      • Likører
      • Kryddersnaps
      • Drinks & cocktails
      • Hjemmelavet saft
      • Juicer og smoothies
    • Syltning
      • Gelé
      • Marmelade & syltetøj
      • Kompot & chutney
      • Syltede bær & frugter
      • Syltede grøntsager
      • Kryddereddiker
      • Krydderolier
      • Hjemmelavet saft
      • Hjemmelavet sirup
    • Sødt
      • Sunde snacks
      • Kryddersukker, pynt & kandiseret
      • Frugt- & nøddesmør
      • Konfekt, chokolade & slik
      • Spiselige blomster
    • Desserter
    • Ost, snacks & kolde saucer
      • Hjemmerørt smør & ost
      • Snacks & nødder
      • Dressinger, pestoer & saucer
    • Fisk & skaldyr
    • Salater
    • Supper
    • Kryddersalt
    • Bålmad
    • Grundopskrifter
  • Råvarer
    • Opskrifter med
    • Råvareguide
    • Mad med bælgfrugter
      • Linser
      • Kikærter
      • Cannellinibønner
      • Sorte bønner
      • Hvide bønner
      • Kidneybønner
    • Spiselige blomster
      • Ramsløgblomster
      • Mælkebøtter
      • Syrener
      • Roser
      • Hyldeblomster
      • Purløgsblomster
      • Lavendler
      • Mjødurt
      • Morgenfruer
      • Hibiscus
    • Krydderurter
      • Citronmelisse
      • Ingefær
      • Kanel
      • Mynte
      • Ramsløg
    • Bær
      • Jordbær
      • Solbær
      • Ribs
      • Hindbær
      • Stikkelsbær
      • Kirsebær
      • Blåbær
      • Brombær
      • Rønnebær
      • Hyldebær
      • Tranebær
      • Vindruer
    • Frugter
      • Appelsiner
      • Bananer
      • Figner
      • Granatæbler
      • Hyben
      • Kvæder
      • Pærer
      • Æbler
    • Stenfrugter
      • Ferskner
      • Kirsebær
      • Mirabeller
      • Blommer
      • Slåen
    • Grøntsager
      • Agurk
      • Asparges
      • Græskar
      • Grønkål
      • Rabarber
      • Radiser
      • Rødbeder
      • Tomater
  • Skønhed
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
    • DIY skønhedspleje
  • Livsstil
    • Naturlig kropspleje
      • Ansigtet
      • Kroppen
      • Håret
    • Haven
      • Haven året rundt
      • Den spiselige blomsterhave
      • Rosenhaven
      • Prydhaven
    • DIY
      • Strikkeopskrifter
      • Hækleopskrifter
      • Bæredygtig livsstil
      • Hjemmelavede gaver
      • Pynt til bolig og have
    • Rejser
    • Workshops
    • Tema
    • How to & guides
    • Højtider
      • Fastelavn
      • Påske
      • Sankt Hans
      • Jul
        • Julesmåkager
        • Juleknas & konfekt
        • Julebrunch
        • Julehygge
        • Julefrokost
        • Julemiddagen
        • Hjemmelavede julegaver
        • Juleshop
about
Sød køkkenplakat
Vi er helt vilde med disse citatplakater til køkkenet og særlig denne plakat, synes vi er sød. Plakaten er med søde engelske citater, f.eks citatet “Happiness is homemade”, som er lige i vores ånd.
Se mere
Syltning
  • Savieeddike
    Salvieeddike
    • 31. august 2022
  • Lækker hjemmelavet syrensirup
    Syrensirup
    • 4. juni 2019
  • Ribssaft
    Ribssaft
    • 1. august 2020
  • Kanelsirup
    Kanelsirup
    • 10. november 2022
  • Rabarberkompot
    Rabarberkompot
    • 15. maj 2019
Forår
Kolde drikke
12 Posts
View Posts
Dalgonakaffe
Iskaffe
5 Posts
View Posts
Drinks & cocktails
25 Posts
View Posts
Bålmad
2 Posts
View Posts
Madbrød
17 Posts
View Posts
Tilbehør
12 Posts
View Posts
Grillmad
8 Posts
View Posts
Body butter lavet på morgenfrueblomster
Naturlig kropspleje
6 Posts
View Posts
0
407
0

Få inspiration til lækker hjemmelavet mad direkte i din indbakke

Modtag opskrifter og idéer til lækre retter, søde desserter, hyggelige kager, hjemmelavet snaps og likør og meget mere.

Rugbrødsknækbrød af tørt rugbrød
  • Kiks & knækbrød

Rugbrødsknækbrød

  • 6. januar 2015
  • Trine Ellegaard
Total
1K
Shares
0
1K
Gå til opskrift Udskriv

Brug dine tørre rugbrødsrester til at bage det lækreste sunde rugbrødsknækbrød. Det er en perfekt måde at undgå madspild og samtidigt få lækre snacks til madpakken, morgenmaden eller eftermiddagshyggen.

Undgå madspild

Disse rugbrødsknækbrød er virkelig geniale. Og så er de simpelthen så nemme at lave.

Hvis du lige som os også altid ender med fem centimeter rugbrød, som ikke bliver spist, fordi det er blevet for tørt, så smid det endelig ikke ud. På nul-komma-fem kan du omsætte dit gamle tørre rugbrød til de lækreste, sprøde rugbrødsknækbrød.

Vi spiser knækbrødene til morgenmad, som eftermiddagssnacks eller som tilbehør til suppe. De er også perfekte til et ostebord, hvor rugbrødsknækbrødene smager virkelig lækkert med forskellige oste. Både os voksne og børnene elsker de her rugbrødsknækbrød, som bliver forskellige hver eneste gang. Vi laver dem nemlig på forskellige rugbrød og nogle gange flere forskellige slags rugbrød blandet sammen.

Det bedste af det hele er, at du undgår madspild – hvilket er noget, som altid gør os glade i vores hjem. Det er nemlig så ærgerligt at skulle smide brød ud – særligt hvis det er hjemmebagt, og man har brugt tid og kræfter på at lave det.

Knækbrød af rugbrød

Opskrift på rugbrødsknækbrød

Opskriften på knækbrødene har næsten samme fremgangsmåde som øllebrød og giver ca. to bageplader. Men du kan altid tilpasse opskriften efter, hvor meget rugbrød, du har tilovers. Pas på med at lave en alt for stor portion, da rugbrødsknækbrødene skal bage godt en time i ovnen. De skal nemlig være helt knasende tørre, inden du tager dem ud.

Vi kommer en masse kerner og frø, flager, birkes osv. på rugbrødsknækbrødene, inden vi kommer dem i ovnen, så de lige får lidt ekstra knas på. Derudover drysser vi dem med havsalt. Og ind i mellem kan vi finde på at drysse med et krydderi som chili, lakridspulver eller tørret ramsløg, når det er sæson.

Knækbrødene skal bages en times tid i ovnen ved lave grader, så de ikke bliver for mørke og kommer til at smage brændt. Hold øje med knækbrødene og vurder, hvornår de er sprøde – og tag dem så ud af ovnen.

Får du lyst til at lave flere hjemmelavede sprøde knækbrød og kiks, så find gerne inspiration i disse opskrifter:

Knækbrød med kerner

Hjemmelavede rugkiks med quinoa-flager og havsalt


Se alle opskrifter på kiks & knækbrød

Rugbrødsknækbrød af tørt rugbrød

Rugbrødsknækbrød

Hvis du lige som os også altid ender med fem centimeter rugbrød, som ikke bliver spist, fordi det er blevet for tørt, så smid det endelig ikke ud. På nul-komma-fem kan du omsætte dit gamle tørre rugbrød til de lækreste, sprøde rugbrødsknækbrød.
Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Ret Knækbrød
Køkken Dansk
Antal 2 bageplader

Equipment

  • 2 bageplader fra ovnen

Ingredienser
  

  • 400 g rugbrød
  • 4 dl vand
  • 2 spsk koldpresset rapsolie
  • 1 tsk salt

Kernedrys

  • ca. 2 dl blandede kerner, frø, flager og birkes, fx græskarkerner, sesamfrø, hørfrø, speltflager, rugflager, blå birkes osv.
  • 1-2 spsk flagesalt
  • evt. lakridspulver, chili eller et andet krydderi til smag

Sådan gør du
 

  • Bræk rugbrødet i mindre stykker og kom stykkerne i en gryde med vand, salt og olie.
  • Bring rugbrødsblandingen i kog – på samme måde, som hvis du skulle lave øllebrød. Rør jævnligt i grøden, så den ikke sætter sig eller brænder på.
  • Når du har en grød uden klumper, tager du den af varmen og spartler derefter grøden ud på to bageplader belagt med bagepapir. Sørg for at knækbrødet bliver jævnt og pænt.
  • Drys til sidst med frø, kerner, birkes, havsalt, rug- eller speltflager, lakrids, chili, eller hvad du nu synes.
  • Bag rugbrødsknækbrødene i ovnen i ca. 1 time ved 160 grader varmluft.
  • Køl knækbrødene af, bræk dem i mindre stykker og opbevar dem i et tætsluttende glas.
Keyword Kerner, Rugbrød
Rugbrødsknækbrød
Total
1K
Shares
Share 0
Pin it 1K
Trine Ellegaard

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Forrige artikel
Lækker vintersalat
  • Salater

Kålrabisalat med quinoa

  • 5. januar 2015
  • Trine Ellegaard
Se mere
Næste artikel
Juice med rødbede og mandarin
  • Juicer og smoothies

Juice med rødbede og mandarin

  • 7. januar 2015
  • Trine Ellegaard
Se mere

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Måske vil du også synes om disse ...
Glutenfri kerneknækbrød
Se mere
  • Kiks & knækbrød

Glutenfri kerneknækbrød

  • Trine Ellegaard
  • 8. april 2024
Sprøde rugkiks
Se mere
  • Kiks & knækbrød

Hjemmelavede rugkiks med quinoa-flager og havsalt

  • Trine Ellegaard
  • 16. januar 2017
Knækbrød med kerner
Se mere
  • Kiks & knækbrød

Knækbrød med kerner

  • Trine Ellegaard
  • 13. december 2014
11 comments
  1. Charlotte siger:
    6. januar 2015 kl. 20:53

    Lyder lækkert…

    1. Trine Ellegaard siger:
      7. januar 2015 kl. 8:54

      Hej Charlotte

      Tak! Kan fortælle, at de også er superlækre til morgenmad med en skive ost og en friskpresset juice 🙂

      Mange hilsner Trine

  2. Lone M siger:
    6. januar 2015 kl. 21:00

    Genialt – har da lige et tørt rugbrød stående, så jeg satser på at nå at teste i morgen

    1. Trine Ellegaard siger:
      7. januar 2015 kl. 8:55

      Hej Lone

      Ja, det er virkelig en genial måde at udnytte sit tørre rugbrød på, så man undgår madspild. God fornøjelse med at teste 🙂

      Mange hilsner Trine

  3. Lone M siger:
    9. januar 2015 kl. 17:16

    Så har jeg testet, og bortset fra, at en del af knækbrødet sad fast på bagepapiret, så er resultatet absolut godkendt. Nu må vi så vente på, at vi igen har en rugbrødsrest, så vi kan få en ny portion

    1. Trine Ellegaard siger:
      12. januar 2015 kl. 8:04

      Hej Lone

      Dejligt at høre, at du har fået testet rugbrødsknækbrødene – og at de er godkendt! Jeg har ikke selv oplevet, at de har siddet fast på bagepapiret. Har du husket at blande lidt olie i? Til gengæld har jeg tidligere prøvet at have noget bagepapir i huset, som opførte sig, som du beskriver det, det er bestemt ikke al bagepapir, der er lige godt.
      Jeg håber, det lykkes dig at bage rugbrødsknækbrødene uden vedhæftet bagepapir næste gang.

      God fornøjelse 🙂

      Mange hilsner Trine

  4. Bonnie siger:
    2. marts 2015 kl. 18:48

    Dem vil jeg også prøve af:)

    1. Trine Ellegaard siger:
      4. marts 2015 kl. 9:03

      Hej Bonnie

      De er også et hit, får jeg at vide rundt omkring 🙂 Held og lykke med det – håber, I bliver lige så vilde med dem, som vi er.

      Mange hilsner Trine

  5. ann siger:
    4. maj 2017 kl. 7:56

    De er mega gode. tak for en lækker opskrift. man skal bare passe på man ikk er meget sulten når de kommer ud af ovenen

  6. Henriette Friberg siger:
    17. september 2017 kl. 15:31

    hm… jeg må gøre noget galt.
    Kan slet ikke få det hjemmebagte rugbrød til at holde op med at klumpe, så jeg får aldrig den “jævne” grød, men det bliver ved med at være klumpet. Hvor længe koger du det? og med 400 gram rugbrød endte jeg med at tilføje ca 7 dl vand. ved de 4 dl blev det alt for tykt.

    Måske skal jeg hellere prøve med et køberugbrød fra kassen med næsten udløbne varer. Har en ide om at det måske er fordi det er det hjemmebagte rugbrød at det går galt. Har du et forslag/erfaring?

    på forhånd tak?

    1. Trine Ellegaard siger:
      27. september 2017 kl. 17:00

      Kære Henriette

      Jeg tror, du har helt ret i, at en af grundene til at din “grød” klumper kan være det hjemmebagte rugbrød, som ofte har en lidt sejere og tykkere skorpe end købebrød. Rugbrød er jo et vidt begreb i dag, så derfor kan der godt være justeringer til sådan en opskrift som denne alt efter, hvilket brød man bruger. Jeg synes dog ikke, du skal droppe at bruge dit eget hjemmebagte til rugbrødsknækbrød.

      Det, du kan gøre, er: Hæld lidt mere vand i (som du også har gjort), hvis brødet er lidt mere kompakt. Skær evt. skorperne af, hvis de er meget seje og brødet er begyndt at blive meget tørt. Hvis du har klumper, som ikke er kogt ud, kan du bruge en stavblender til sidst – det gør jeg selv ind i mellem, når der er forskelligt slags brød i gryden.

      Håber, det kan hjælpe dig lidt. Jeg koger grøden i ca. 20 minutter plus minus. Oftest får det bare lov til at stå og småsimre, mens jeg smører madpakker eller laver aftensmad.

      Held og lykke med det – håber, du har mod på at prøve igen. Det er jo i hvert fald en skam bare at smide det tørre rugbrød ud.

      Mange hilsner Trine

Comments are closed.

Få inspiration til lækker hjemmelavet mad direkte i din indbakke

Modtag opskrifter og idéer til lækre retter, søde desserter, hyggelige kager, hjemmelavet snaps og likør og meget mere.

frahaventilmaven

FØLG FRA HAVEN TIL MAVEN PÅ INSTAGRAM

frahaventilmaven
En morgenmad, der smager af tiramisu og samtidig e En morgenmad, der smager af tiramisu og samtidig er sund, er svær at sige nej til. Disse overnight oats med tiramisusmag er en fantastisk morgenmad, som både er nem at lave, er sund og smager vidunderligt.

Se opskriften på frahaventilmaven.dk

———

#overnightoats #tiramisuovernightoats #morgenmad #foodprep #foodprepping #tiramisu #havregrød #nemmorgenmad #morgenmadmedyoghurt  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Hjemmelavet nougatis er en favorit – og hvad beh Hjemmelavet nougatis er en favorit – og hvad behøver man egentligt mere? Den knasende karamel med mandelsmag i den cremede flødeis – mums! 

Og det bedste er, at isen kan laves på næsten ingen tid. Når først mandelkrokanten er lavet, tager det blot 10 minutter at røre isen sammen. Det er virkelig let og med meget få ingredienser. Nogle gange er det mest simple bare det mest lækre.

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

———

#nougatis #hjemmelavetis #parfait #flødeis #is #icecream #iselsker #mandelkrokant #mandler #karamel #dessert #isdessert #desserts  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Cremet tranebærmarmelade med ribs ❤️

Tranebær er en af december måneds dejligste råvarer - et smukt rødt og syrligt bær. Og fuld af pektin og derfor utrolig nem at lave marmelade af. 

I denne cremede marmelade er der skruet op for intensiteten både smagsmæssigt og farvemæssigt ved at tilsætte ribs. Det giver en absolut vidunderlig julerød marmelade med den vildeste syrligt-søde smag. 

Jeg har lavet den cremet, så den kan bruges i kager eller til at smøre på pandekager, scones eller bare et stykke friskbagt brød. Er også perfekt til Linzer småkager, æbleskiver og snefnug. 

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

——

#tranebærmarmelade #tranebær #julemarmelade #ribs #tranebær-ribsmarmelade #juleopskrift #juleopskrifter  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #syltning #marmelade #cranberry #cranberrymarmalade
Fire cider eller ildcider er en gammelkendt urtene Fire cider eller ildcider er en gammelkendt urtenedicin, hvor bestandele fra urter, krydderier, frugter og grøntsager trækkes ud i æblecidereddike. Efter nogle uger har man en i fusion af alt det, man traditionelt tilskriver en helende og antiinflammatorisk virkning på kroppen. 

Fire cider er derfor kendt for at kunne afværge forkølelse, hjælpe fordøjelsen og øge blodcirkulationen. 

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

——

#firecider #ildcider #kryddereddike #sundhed #hjemmelavetildeddike #ildeddike  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Så blev det december, og vi har pyntet op med hje Så blev det december, og vi har pyntet op med hjemmelavet citrusjulepynt, grangrene og lys. Vi har bagt pebernødder a la lagkagehuset og det lækreste sirupsbrød (som vi har ventet længe på). Og nydt det smukke frostvejr. Glædelig 1. december ❤️

Opskrifterne på pebernødder og sirupsbrød finder du på frahaventilmaven.dk

———

#julepynt #naturligtjulepynt #tørredeappelsiner #tørredelime #tørredegrapefrugt #pebernødder #december #jul #sirupsbrød #altgodthjemmelavet #tilbagetilrøddene #julesirupsbrød #pebernødderalalagkagehuset #frahaventilmaven #felderstjerne #køkkensysler#julesmåkager
Juni er rosernes måned, og rosen er den mest vidu Juni er rosernes måned, og rosen er den mest vidunderlige spiselige blomst, som også kan bruges i naturlig skønhedspleje og til farvning. 

Tørrer du rosenbladene, kan de holde sig i et års tid, og du kan både pynte kager med dem, lave olieinfusioner til cremer og salver og ansigtsmasker, lave rosenpulver eller bruge dem til bundle dyeing. 

Læs mere om, hvordan du tørrer roser på frahaventilmaven.dk og find masser af inspiration til, hvad du kan bruge både friske og tørrede rosenblade til. 

———

#spiseligeblomster #spiseligeblomsterfrahaven #roser #rosenblade #tørrederosenblade #tørring #roserfrahaven #spisdineroser #roserisæson #juni #rosentid #opskrift  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #tørringafblomster
Størstedelen af min tid lige nu bruger jeg på at Størstedelen af min tid lige nu bruger jeg på at sanke og høste, samle forråd og konservere. Jeg tørrer blomster og krydderurter, presser blomster og farver garn og stof. Og så laver jeg selvfølgelig saft og marmelade og gelé, kryddersalte og kryddereddiker og meget mere. 

Kamille er en vidunderlig blomst at sanke i naturen, og den kan bruges til et hav af ting - både frisk og tørret. Og da man ikke nødvendigvis har tid til at lave det hele, mens det er i sæson, er det en god idé at tørre og gemme til senere brug. 

Find masser af inspiration til tørring af blomster og meget mere på frahaventilmaven.dk

———

#kamille #tørretkamille #kamilleiskønhedspleje #tørredeblomster #konservering #tørring #kamilleblomster #tørringafblomster #juni #sankning #fourager #blomster #vildeblomster  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #junisysler
about
Trine Ellegaard

Madskribent

Haven er mit frirum og køkkenet er min legeplads. Her på bloggen dyrker jeg min begejstring for alt godt hjemmelavet, havens glæder og det enkle, selvforsynende liv med nærvær og nedsat hastighed.
Tilbage til rødderne og gammeldags med vilje!

Velkommen til!

Frahaventilmaven.dk handler om moderne selvforsyning i det små. Om at lave sin mad selv – fra bunden – og gerne af hjemmedyrkede råvarer. Om at lave sig et spisekammer, gemme forråd og konservere havens og naturens gaver. Om at skabe sig et næringsrigt og meningsfyldt liv med hjemmelavet mad, naturlig skønhedspleje, DIY-projekter og dyrkning af egne grøntsager og krydderurter, bær og frugter.
Læs filosofi
Livsstil
  • Naturlig kropspleje
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
  • Bæredygtig livsstil
  • Haven
  • DIY
    • Hjemmelavede gaver
    • Hækleopskrifter
    • Strikkeopskrifter
    • Pynt til bolig og have
  • Rejser
Nyeste opskrifter
  • Grøn spinatjuice med cayenne og greens
    Grøn spinatjuice med cayenne og greens
    • 24. februar 2025
  • Ansigtsmaske med gurkemeje
    Ansigtsmaske med gurkemeje til akne og problematisk hud
    • 20. februar 2025
  • Romescosauce
    Romescosauce
    • 10. februar 2025
Nye varer i shoppen
  • Dottir Winter stories fox lysestage Dottir Winter stories fox lysestage kr.349,95
  • Kähler Hammershøj juletræstæppe Kähler Hammershøi Juletræstæppe kr.499,95
  • Beast Mega Plus 1200 Blender - sand Beast Mega Plus 1200 Blender kr.1.799,00
Frahaventilmaven Frahaventilmaven
  • Om
  • Privatlivspolitik
  • Livsstilsshop
God næring til krop og sjæl

Indtast dine søgeord, og tryk på Enter.

Frahaventilmaven.dk anvender cookies for at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse på sitet. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, antager vi, at du er indforstået med det.Ok