Lav nemt og hurtigt de lækreste romkugler selv. Det er en fantastisk måde at bruge sine kagerester på og næsten ren magi: Vupti, så har du en ny kage. Og så endda med en minimal indsats.
I søndags fik vi chokoladekage til en fødselsdag, og den var ærlig talt lidt tør. Derfor besluttede jeg mig for at lave romkugler ud af kageresterne. Det er faktisk rigtig nemt at lave romkugler, og de smager usandsynligt godt. Jeg lavede en luksusudgave, som blev overtrukket med chokolade, og en light-udgave, som bare fik en enkelt klat chokolade på toppen og lidt krymmel. Begge udgaver var gode – men den med fuld chokolade var selvfølgelig bedst.
Jeg serverede dem til eftermiddagskaffen, og resten lod jeg stå i køleskabet. I de følgende dage forsvandt de en efter en – pludselig var der ikke flere, og jeg ved, at jeg ikke var den eneste, der var på rov.
Romkugler smager klart bedst, når de er nedkølede, så opbevar dem endelig i køleskabet eller i et køligt spisekammer eller lignende – og tag dem først ud, lige når de skal serveres. Du kan i øvrigt også fryse romkuglerne ned og så tage dem op et par timer, før du skal servere dem.
At benytte sine kagerester til romkugler, er en fremragende måde at reducere madspild på, så vi ikke bare smider ud, men får brugt det hele. Desuden er det en hurtig måde at lave lidt lækkert til eftermiddagskaffen på i weekenden.
Opskrift på romkugler
- ca. 400 – 500 g kagerester
- en god spsk. hindbærsyltetøj
- lidt romessens (pas på, du ikke blander for meget i, så får du en kunstig smag)
- 3 spsk. cacaopulver
- 100- 200 g mørk chokolade
Smuldr dine kagerester og blend dem i en blender eller en foodprocessor. Rør dem herefter sammen med syltetøj, romessens og cacao.
Rul nu kugler i den størrelse, du gerne vil have dem og tril dem i krymmel, kokos eller cacao eller dyp dem i smeltet chokolade. På det øverste billede har jeg drysset lidt frysetørret hindbær over chokoladen, da jeg synes, det passer godt sammen med hindbærsyltetøjet.
Stil romkuglerne på køl.