Konditorkager

Hjemmelavede romkugler

Hjemmelavede romkugler

I søndags fik vi chokoladekage til en fødselsdag, og den var ærlig talt lidt tør, så jeg besluttede mig for at lave romkugler ud af kageresterne. Det er faktisk rigtig nemt at lave romkugler, og de smager supergodt.Jeg lavede en luksusudgave, som blev overtrukket med chokolade og en light-udgave, som bare fik en enkelt klat chokolade på toppen og lidt krymmel. Begge var gode.

Jeg serverede dem til eftermiddagskaffen, og resten lod jeg stå i køleskabet. I de følgende dage forsvandt de en efter en – pludselig var der ikke flere, og jeg ved, at jeg ikke var den eneste, der var på rov.

Romkugler af kagerester

Sådan gør du:

  • ca. 400 – 500 g kagerester
  • en god spsk. hindbærsyltetøj
  • lidt romessens (pas på, du ikke blander for meget i, så får du en kunstig smag)
  • 3 spsk. cacaopulver

Smuldr dine kagerester og blend dem i en blender eller en foodprocessor. Rør dem herefter sammen med syltetøj, romessens og cacao. Rul nu kugler i den størrelse, du gerne vil have dem og tril dem i krymmel, kokos eller cacao eller dyp dem i smeltet chokolade. På det øverste billede har jeg drysset lidt frysetørre hindbær over chokoladen, da jeg synes det passer godt sammen med hindbærsyltetøjet.

Stil romkuglerne på køl. Jeg synes, de smager bedst, når de er kolde, men du kan sagtens servere dem i stuetemperatur.

At benytte sine kagerester til romkugler, er en fremragende måde at reducere madspild på, så vi ikke bare smider ud, men får brugt det hele. Desuden er det en hurtig måde at lave lidt lækkert til eftermiddagskaffen på i weekenden, og du kan sagtens fryse romkuglerne ned og så tage dem op et par timer, før du skal servere dem.

God fornøjelse!

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar