Jul

De allerbedste klejner

Klejner og jul hører sammen

Uhmmm, klejner. Nykogte, sprøde, lækre klejner. Vi laver dem én gang om året og kun én gang. Og så skal de bare nydes.

Der findes et hav af varianter inden for klejner: Store klejner, små klejner, bløde klejner, sprøde klejner i alle kombinationer. Vi kan faktisk lide dem alle, men disse her er favoritten, som også vores julegæster glæder sig til hvert år:

Opskrift på de allerbedste klejner

  • 2 æg
  • 250 g smeltet smør
  • 250 g rørsukker
  • 3 spsk. fløde
  • revet skal af en citron og en halv appelsin
  • 1/2 citron- og appelsinsaft
  • ca. 750 g hvedemel
  • 1/4 tsk. hjortetakssalt
  • Palmin til at koge klejnerne i (vi bruger 2 pakker)

Rør æggene med det smeltede, afkølede smør. Drys derefter sukkeret i og rør, til det er hvidt og sukkeret ikke knaser. Tilsæt så fløde, revet citron- og appelsin skal og saften herfra.

Sigt nu ca. halvdelen af melet med hjortetakssaltet og rør det i lidt efter lidt. Sigt resten af melet og bland det med til dejen er fast, men endelig ikke for tør.

Stil dejen koldt.

Når du er klar til at koge, varmer du Palminen op i en gryde til 180 grader (du kan bruge et sukkertermometer til at måle med) eller til fedtet syder om en tændstik. Så ruller du dejen ud på et melstrøget bord og skærer i skrå rektangler med en rift i midten, hvorefter du putter den ene ende ind i midterhullet og “vrider” klejnen.

Kog 3 – 4 klejner ad gangen i ca. et par minutter og husk at vende dem – det kan godt gå hurtigt. Vi er næsten altid to sammen om det – så kan vi følge med og hygge os på samme tid!

Affedt klejnerne på en tallerken med køkkenrulle og gem dem i en kagedåse, når de er afkølede.

Spis mange af dem og nyd dem! God fornøjelse!

 

 

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar