Jul

Jødekager – en juleklassiker

JødekagerJødekager hører til blandt de julesmåkager vi ALTID bager – uden undtagelse. Det er en nem småkage at bage, og hjemme hos os laver vi den faktisk i to versioner: En uden mandler og en med mandler. Den første version er til børnene og den anden version er selvfølgelig til de voksne.

Et helt repertoire af julesmåkager

Vi gør det hvert år: Bager julesmåkager i stride strømme. Vi kan simpelthen ikke lade være. Der er en hel liste over småskager vi SKAL bage, og så er der de “nye”, vi finder på hvert år. En god blanding af det traditionelle og noget nyt på bordet.

Derfor er julesmåkagebagning en stor del af juleriet for mig – og jeg elsker det. Når hele familien går i bagekøkkenet, julemusikken er på og stearinlysene tændt, så er det for alvor jul for mig. Ikke mindst, når vi sidst på eftermiddagen sidder og hygger med et kæmpe fad småkager og kaffe på kanden eller måske hjemmelavet æblegløgg i i glasene.

Opskriften er på en stor portion jødekager, og vil du bare have en lille dåse småkager, kan du blot halvere opskriften.

Jødekager er favorit julesmåkagerne

Opskrift på jødekager (stor portion)

  • 500 g hvedemel
  • 370 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk vand

Pynt:

  • 1-2 æggehvider til pensling
  • kanelsukker af 4 spsk sukker og 1 tsk kanel (du kan også anvende perlesukker)
  • ca. 50 g finthakkede mandler

Hak smørret i små stykker i melet. Enten på bordet eller i en røremaskine.

Tilsæt sukker og æggeblommer og ælt dejen sammen med vandet.

Når dejen er samlet er det en god idé at sætte den på køl i 20-30 minutter, så den er fast og kold, til når du skal rulle den ud. Jeg tager kun en del af dejen ud af køleskabet ad gangen, da det er svært at arbejde med udstikkere i en varm og dermed også blød dej. Småkagerne bliver simpelthen ikke lige så pæne.

Rul dejen ud og stik småkagerne ud i den form, du ønsker. Pensl jødekagerne med sammenpisket æggehvide blandet med lidt vand og drys tilsidst kanelsukker og lidt finthakkede mandler på.

Bag kagerne i ovnen ved 175 grader i 6-9 minutter til kagerne er smukt gyldne.

God fornøjelse og nyd de lækre jødekager.

Prøv også de andre julesmåkager:

Verdens bedste pebernødder

Mormors ingefærsmåkager

Sønderjyske fedtebrød med glasur

De allerbedste klejner

Brunkager med clementin

Mormors vaniljekranse

Lakridssmåkager med citron

Hjemmebagte jødekager

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar