Jul

Sønderjyske fedtebrød med glasur

Fedtebrød

En af de småkager, der tager kortest tid at bage til jul, er sønderjyske fedtebrød. Og de smager altså fantastiske, når de er nybagte og stadig er en smule lune og meget sprøde. Så slår de næsten alle andre småkager.

Sønderjyske fedtebrød er svære at opbevare i længere tid, fordi de nemt bliver bløde, men til gengæld er de hurtige og nemme at bage, når der kommer gæster til kaffe. Vi plejer at gemme stængerne i frostposer eller i en stor plasticbøtte, og så laver vi glasuren, når vi skal spise kagerne.

Glasuren er også et af de steder, hvor mange kunne lege lidt med disse julesmåkager. Her på billederne ser I den klassiske måde at lave dem på, men man kunne sagtens lave fx rød eller grøn glasur eller pynte den hvide glasur med frysetørrede bær, grønt kokosmel eller gulddrys. Især, hvis børnene skal være med til at lave dem.

Fedtebrød med glasur

Opskrift på sønderjyske fedtebrød

  • 250 g mel
  • 250 g smør
  • 1/2 tsk. hjortetakssalt
  • 130 g sukker
  • 130 g kokosmel
  • glasur af flormelis og kogt vand

Smuldr mel og smør i en skål eller i en røremaskine på lav hastighed.

Bland resten af ingredienserne i og ælt igennem.

Del dejen i 4 – 8 dele og rul ud til stænger. Du kan lave den brede eller smalle alt efter, hvad du foretrækker, men de tykkelsen skal være ca. 1/2 – 3/4 cm.

Bag stængerne i ovnen ved ca. 200 grader (varmluft) i ca. 10 minutter.

De sønderjyske fedtebrød, der skal spises samme dag, hælder du glasur på, mens de er varme. Resten venter du med, hvis du vil undgå, at de bliver bløde.

God fornøjelse!

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar