Menu
Småkager & cookies

Mormors ingefærsmåkager – julens allerbedste småkager

Ingefærsmåkager

Dette er uden tvivl min bedste opskrift på julesmåkager. Jeg ville ikke undvære netop disse ingefærsmåkager i julemåneden, de er mine yndlings. Og ikke blot mine yndlings …

En opskrift, der er gået i arv

Opskriften er min mormors gamle opskrift, som er gået i arv. Og hver gang jeg bager ingefærsmåkagerne – og spiser dem, selvfølgelig – tænker jeg på min kære mormor, som desværre ikke er her mere. Det er sådan en dejlig tanke og følelse at bevare mindet om hende ved at bage hendes formidable småkager.

Småkagerne er rigtig julede, synes jeg. Jeg ELSKER smagen af dem. De er lige som alle andre småkager ret nemme at bage, men det tager selvfølgelig tid, fordi man skal have mange plader i ovnen. Og denne portion giver en hel del småkager, en kæmpestor kagedåse fyldt med ingefærdrømme. Men, jeg lover dig, det er ikke en småkage for mange.

Vil du ikke spise dem alle selv, så forær små glas med småkagerne væk – jeg er sikker på, at det vil bringe ægte juleglæde. Jeg plejer gerne at bage en frygtelig masse julesmåkager, men der er altid nogen, som ikke får bagt, og derfor er det mig en glæde at give til dem.

Hjemmebagte ingefærsmåkager

Opskrift på mormors ingefærsmåkager

 • 450 g mel
 • 225 g smør
 • 450 g melis
 • 3/4 tsk stødte nelliker
 • 2 tsk stødt ingefær
 • 3/4 tsk stødt kardemomme
 • 3/4 tsk natron
 • 1 1/2 tsk hjortetakssalt
 • 1 æg
 • gær af en valnøds størrelse

Smuldr smørret ned i melet og tilsæt sukker.

Pisk ægget og gæren sammen i en kop med en gaffel.

Tilsæt krydderierne og ælt dejen sammen ved at tilsætte ægge-gær-blandingen lidt efter lidt.

Rul dejen ud og stik småkagerne ud i den form, du godt kan lide. Sørg for ikke at sætte småkagerne for tæt, da de “vokser” en lille smule.

Bag småkagerne ved 180 grader i ca. 6-9 minutter, til småkagerne er smukke og gyldne.

På grund af gæren vil småkagerne først hæve op og derefter falde ned igen.

God fornøjelse med dine ingefærsmåkager – og nyd dem!

De lækreste ingefærsmåkager

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

  Læg en kommentar