Kroppen

Bodyscrub med kaffegrums

Bodyscrub med kaffeBodyscrub med kaffegrums lyder måske ikke umiddelbart så tiltalende, men det er en fantastisk god, plejende og nærende bodyscrub, fordi kaffegrum indeholder en masse næringsstoffer og olier og samtidig har en slibende effekt. For ikke at tale om duften …

Måske kender du tricket med at vaske dine hænder i kaffegrums, når de enten er meget beskidte eller meget tørre? Vi gør det i hvert fald jævnligt hos os. Når man brygger kaffe, udnytter man i virkeligheden kun en meget lille procentdel af de næringsstoffer, som kaffen indeholder, og derfor er der absolut ingen grund til at lave en bodyscrub med kaffe på friskmalet kaffe.

Samvittigheden får det meget bedre ved at anvende kaffegrums, som gør nøjagtig det samme som friskmalet kaffe.

Bodyscrub med kaffegrums

Duften af kaffe

Jeg elsker kaffe. Det første jeg gør, når jeg står op om morgenen er at lave en kande kaffe. Det er nemlig på dette tidspunkt, at jeg synes, kaffen smager allerbedst. Og jeg elsker duften af kaffe. Derfor er denne bodyscrub også lige noget for mig. Er du ikke til kaffe, kan det godt være, du skal forsøge dig med en bodyscrub med en anden duft, fx en bodyscrub med rosenblade.

Det er i denne tid, at huden på kroppen bliver tør og træls, og da jeg ikke er supervild med at smøre mig ind i fabrikslavede cremer, som indeholder alle mulige ting, jeg ikke synes, min krop skal have, tyer jeg i stedet til hjemmelavede bodyscrubs, som jeg synes fungerer meget bedre. Skal jeg endelig smøre mig ind, bruger jeg lidt økologisk mandelolie.

Bodyscrub med kaffe

Opskrift på bodyscrub med kaffegrums

  • 1 dl kaffegrums
  • 1/2 dl økologisk rørsukker
  • 1/2 dl groft havsalt
  • ca. 1/2 dl økologisk kokosolie

Hvis du blot anvender kaffegrumsen direkte fra dit våde kaffefilter eller din espressomaskine, vil din bodyscrub hurtigt mugne og blive dårlig. Derfor er du nødt til at tørre kaffegrumsen først. For lige så snart, du tilsætter vand, falder holdbarheden betydeligt.

Tag den våde kaffegrums og hæld den ud på en bagplade beklædt med bagepapir. Tør kaffegrumsen i ovnen ved 50 grader. Det tager en lille times tid.

Bland den tørrede kaffegrums med rørsukker og havsalt og tilsæt derefter kokosolie. Rør godt rundt, til kokosolien er fordelt i blandingen.

Er du ikke til kokosolie, kan du selvfølgelig erstatte den med en anden olie, du godt kan lide. Min foretrukne er dog kokosolie.

God fornøjelse med din bodyscrub med kaffegrums, som jo også er en fremragende gaveidé eller værtindegave.

Lækker hjemmelavet bodyscrub

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar