Jul

Verdens bedste pebernødder

Pebernødder

Så er vi i gang med at julebage, og vi starter altid med pebernødder. Man kan spørge sig selv, om det ikke er lidt for tidligt at gå i gang, her allerede i november, men vores erfaring siger os, at det er nu, vi nyder småkagerne allermest, og så er det faktisk også nu, vi har allermest tid til det. Og lyst.

I kender det sikkert allesammen: Lige så snart kalenderen siger december, flyver tiden afsted, og der er tusind ting, vi skal nå. December måned er en travl tid, ikke mindst fordi nisserne også skal nå at lave løjer, der er julekalendre i fjernsynes der skal ses, og familie der skal hygges med.

Denne opskrift på pebernødder er gået i arv i min familie, og det er de pebernødder, jeg er vokset op med. Jeg har sidenhen forsøgt mig med alle mulige andre opskrifter på pebernødder, men det er og bliver disse, der er de bedste.

Og det synes vores børn også!

Vi plejer at bage en omgang i november og en omgang mere i december, når vi har spist de første.

Hjemmebagte pebernødder

 

Opskrift på pebernødder

  • 500 g mel
  • 125 g smør
  • 200 g farin
  • 1 1/2 tsk. hjortetakssalt
  • 1 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. ingefær
  • 3/4 tsk. nelliker
  • 3/4 tsk. hvid peber
  • 1 3/4 dl vand

Smuldr mel og smør sammen i en skål eller en røremaskine.

Vej resten af ingredienserne af og tilsæt, når mel og smør er smuldret.

Ælt godt.

Tril i stænger og skær små kugler, som trilles til pebernødderne.

Sæt pebernødderne på en plade og bag dem ved 175 grader (varmluft) i 15 – 20 minutter.

Pas på, at pebernødderne ikke bliver for store, for så bliver de ikke sprøde indeni. De bedste pebernødder er dem, der er små, gyldne og dejligt sprøde.

God fornøjelse!

Pebernødder og nisser

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar