Søde sager

Lakridssmåkager med citron

Småkager med lakrids

Hvis du er til lakrids, så advarer jeg dig, for disse lakridssmåkager med citron er stærkt vanedannende og to-tre stykker er slet ikke nok. De er små og mundrette, og selv om du får mindst 200 småkager ud af denne portion, er de hurtigt væk.

Småkagerne har en dejlig frisk smag, fordi der er citron i, og de er et godt alternativ til de klassiske julesmåkager med alle julekrydderierne, som man godt kan nå at blive lidt træt af inden jul.

Lakridssmåkagerne er også væsentlig hurtigere at bage end de fleste julesmåkager, og de er nemme. De færdigbagte småkager er ret fine med en brun kant af lakrids. De ligner næsten kartoffelchips med skræl, som en af mine kolleger påpegede den anden dag.

Lakridssmåkager

Opskrift på lakridssmåkager med citron (ca. 200 – 250 stykker)

  • 200 g hvedemel
  • 80 g sukker
  • 80 g rørsukker
  • 150 g smør
  • revet skal af en usprøjtet citron
  • 4 spsk lakridspulver

Bland mel, sukker, rørsukker, 1 spsk. af lakridspulveret og revet citronskal i en skål og rør smørret i. Du kan sagtens røre småkagedejen på en røremaskine.

Ælt dejen sammen og tril 5 pølser som når du laver pebernødder. Rullerne skal have en diameter på ca. 2 – 3 cm. Småkagerne flyder lidt ud i ovnen og bliver derfor lidt større end diameteren på dine ruller.

Drys lakridspulveret ud på et stykke bagepapir og tril dine ruller i det, så de er helt dækkede af lakrids. Stil dem derefter på køl i en halv til en hel time.

Skær rullerne i skiver på 2-3 mm. og læg på plader. bag lakridssmåkagerne i ovnen ved 180 grader i ca. 8-10 minutter til de er flotte gyldne med en brun ring.

Køl kagerne af og læg dem på dåse eller glas. Småkagerne smager mere af lakrids, når de er varme, så bliv ikke forskrækket, hvis du lige skal smage, når de er kommet ud af ovnen. Lakridssmagen aftager, når de er kølet af.

God fornøjelse og ny de mundrette lakridssmåkager med citron.

Småkager på rad og række

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar