Havregrynskugler er børnenes favoritter. De er nemme at lave, og denne variant med ristet kokosmel er ekstra lækker og velsmagende. Server havregrynskuglerne iskolde.
Havregrynskugler med ristet kokos er den absolut nemmeste julekonfekt at lave. Og selv om man ofte lader som om, at havregrynskugler mest er til børn – og ofte lavet af børn – så smager de altså vidunderlige, når de bliver serveret iskolde.
Derfor skal havregrynskugler heller ikke stå på et fad og langsomt blive varme og smelte. Det er der ikke meget fornøjelse i. Tværtimod skal de spises direkte fra køleskabet, så smørret ikke når at smelte.Og man skal gerne have oplevelsen af et stykke konfekt, der bare smelter på tungen.
Disse havregrynskugler er helt klassiske med ristet kokos i stedet for almindelig kokos. Det gør dem altså lige lidt ekstra lækre og velsmagende. Og den ristede kokos giver lidt med dybde til smagen. Derudover er brugt friskpresset appelsinsaft, som giver havregrynskuglerne en skøn frisk smag, der står godt til den ellers lidt fede fylde.
Opskrift på havregrynskugler med ristet kokos
Opskriften er helt enkel og ligetil. Det er ikke svært at lave havregrynskugler, og de er lynhurtige at lave. Det er sværere at vente på, at de bliver så tilpas kolde, at man kan nyde dem.
Man kan købe ristet kokosmel i butikkerne, men det er også ganske nemt at lave selv – og sikkert også meget billigere. Du tørrister blot kokosmelet på en pande ved lidt over middelvarme, mens du holder kokosmelet i bevægelse. Ryst panden frem og tilbage eller rør i kokosmelet. Hold godt øje, da det godt kan gå stærkt til sidst.
Får du lyst til at lave mere lækker julekonfekt og knas, så finde gerne inspiration i nogle af de mange andre opskrifter her på sitet:
Luksushavregrynskugler med marcipan
Se alle opskrifter på juleknas & konfekt
Havregrynskugler med ristet kokos
Ingredienser
- 200 g havregryn
- 50 g ristet kokosmel
- 100 g flormelis
- 25 g kakao
- 2 tsk vaniljesukker
- 150 g blødt smør
- ca. 2 spsk friskpresset appelsinsaft
- ca. 50-75 g ristet kokosmel til pynt
Sådan gør du
- Vej havregryn, ristet kokosmel, flormelis, kakao og vaniljesukker af og rør alle de tørre ingredienser sammen.
- Kom blødt smør i og rør med. Du kan enten røre havregrynsmassen sammen i hånden eller på en røremaskine.
- Tilsæt appelsinsaft indtil massen er tilpas samlet og lidt klistret. Den må helst ikke være for tør, både fordi de så ikke smager lige så godt, og fordi det kan være svært at få kokosen til at hænge fast til sidst.
- Tril kugler i passende størrelse og vend dem i ristet kokosmel. Stil dem i køleskabet og lad havregrynskuglerne blive helt iskolde inden servering, så smager de bedst.