Jul

Havregrynskugler med ristet kokos

Havregrynskugler med ristet kokos

Havregrynskugler er børnenes favoritter. De er nemme at lave, og det er altså lidt hyggeligt at stå og trille havregrynskugler sammen med ungerne uden stress og jag.

Der er meget mere at se til, når man bager småkager: Ind i ovnen, holde øje med, om småkagerne er tilpas gyldne, ud af ovnen, klar med næste plade, rulle dej ud, stikke ud osv.

Disse havregrynskugler er helt klassiske med ristet kokos i stedet for almindelig kokos – det gør dem altså lige lidt ekstra lækre. Der er brugt friskpresset appelsinsaft, som giver dem en frisk smag.

Det er Savannah, som har trillet disse havregrynskugler, og de er trillet med indlevelse og omsorg. Og en vis portion stolthed til sidst. Det er nu alligevel rart at have en opskrift, som en 8-årig kan mestre helt selv.

Lækre havregrynskugler

Opskrift på havregrynskugler med ristet kokos

  • 150 g blødt smør
  • 100 g flormelis
  • 25 g cacao
  • 50 g ristet kokosmel
  • 200 g havregryn
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ca. 2 spsk. friskpresset appelsinsaft
  • ca. 50 – 75 g ristet kokosmel til pynt

Vej flormelis, cacaopulver, ristet kokosmel, havregryn og vaniljesukker af og rør alle de tørre ingredienser sammen. Kom blødt smør i og rør med.

Vi rører havregrynskuglerne sammen på vores røremaskeine – det er dejlig nemt, men du kan sagtens røre havregrynsmassen sammen i hånden.

Tilsæt appelsinsaft indtil massen er tilpas samlet og lidt klistret. Den må helst ikke være for tør, både fordi de så ikke smager lige så godt, og fordi det kan være svært at få kokosen til at hænge fast til sidst.

Tril kugler i passende størrelse og vend dem i ristet kokosmel. Stil dem i køleskabet og lad havregrynskuglerne blive helt iskolde inden servering, så smager de bedst.

God fornøjelse!

Haregrynskugler på rad

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar