Konfekt, chokolade & slik

Trøfler med kiks og karamel

Trøfler med kiks og karamelDisse trøfler med kiks og karamel minder om en luksusudgave af en stor bid Twix. En helt vidunderlig blanding af blød chokoladetrøffel, sej karamel og knasende kiks. Jeps, her ligger vi helt i toppen!

Børnevenlige trøfler – eller trøfler til barnlige sjæle

Trøflerne her er ikke bare en lækkerbiskener, men også trøfler, som børnene kan lide, og som er nemme at lave. Det er så hyggeligt at lave konfekt sammen med ungerne (også selv om de efterhånden er ved at være ret store), og der er selvfølgelig noget konfekt, der vækker større begejstring at lave end andet.

Min mellemste datter bryder sig ikke om marcipan. Til gengæld er hun vild med karamel, og derfor falder disse trøffelkugler med kiks og karamel lige i hendes smag. Og i resten af familiens, for at være helt ærlig. Lige nu bliver de serveret hver aften til julekalenderen. Det er jo ved at være jul!

Jeg tror desværre ikke, der er flere tilbage, når vi når frem til jul …

Trøfler med kiks og karamel

Opskrift på trøfler med kiks og karamel (30 stk.)

  • 100 g mælkechokolade
  • 0,5 dl piskefløde
  • 10 g glukosesirup
  • 15 bløde flødekarameller, fx Dumle, eller kog din egen karamel
  • ca. 4 Digestivekiks

Hak mælkechokoladen fint og kom den i en skål.

Kom fløde og glukosesirup i en lille gryde og bring det stille og roligt i kog.

Hæld det over chokoladen og rør rigtig godt, indtil massen samler sig og bliver fin og blank.

Sæt trøffelmassen på køl i mindst 3-4 timer eller natten over.

Når trøffelmassen er helt kold, kan du samle trøflerne: Klip flødekaramellerne over i to og tril dem til små kugler. Bruger du Dumle, vil mælkechokoladen drysse af, men det gør ikke noget.

Form små kugler af trøffelmassen og læg en karamelkugle inden i hver kugle.

Knus kiksene til krummer og rul trøffelkuglerne i dem.

Opbevar trøflerne med kiks og karamel på køl.

God fornøjelse!

Trøfler med kiks og karamel

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar