Menu
Konfekt, chokolade & slik

Hjemmelavede guldkarameller

Hjemmelavede guldkarameller

Måske findes der ikke noget bedre i denne verden end hjemmelavede guldkarameller. Jeg ved det ikke, men disse karameller, der er overtrukket med mørk chokolade og drysset med guldstøv, gør i hvert fald julen en hel del sødere.

Karameller skal man selv lave

Disse hjemmelavede guldkarameller smager så englene synger. Det er ægte guldkarameller med blød karamel, der smelter på tungen omkranset af mørk chokolade med knæk. Det er to ting, der er virkelig dejlige sammen.

Guldkaramellerne er ikke svære at lave. Man koger en karamel, der helst skal blive så fast, at den er formbar. Når karamellen er kølet af, formes den til små kugler, som sættes på køl. Når karamelkuglerne er helt kolde, overtrækkes de med mørk chokolade. Hvis man synes, de skal have guldfarve, pensles de med guldstøv, når chokoladen er størknet.

Karameller svøbt i mørkchokolade og penslet med guldstøv
Lækre karameller til jul

Hyggeligt at lave tingene selv

Det er så nemt at købe sig til det hele, men tingene får bare en hel anden værdi, når vi bruger tid og energi på at lave dem selv – og gerne i selskab med andre.

For mig handler december rigtig meget om køkkenhygge. Vi tænder julelysene, sætter dejlig julemusik på, rydder køkkenbordene, så vi kan komme til, og så går vi ellers i gang med at lave juleknas og konfekt, bage julesmåkager og julekager og lave juledesserter i lange baner. I mellem vores søde timer, laver vi selvfølglig også en hel masse lækker julemad. Det kan jo ikke være søde sager det hele.

Mere jul

Se alle juleopskrifter

Hjemmelavede guldkarameller

Opskrift på hjemmelavede guldkarameller

Opskriften på de hjemmelavede chokoladeovertrukne karameller er ganske enkel. Guldkaramellerne tager selvfølgelig lidt tid at lave – som al anden konfekt – men det er en hyggelig syssel. Sæt gerne karamellen over tidligt, så den kan nå at køle godt af, inden den skal formes til kuglerunde karameller.

Får du lyst til at lave mere hjemmelavet konfekt, så tjek endelig mine andre konfektopskrifter. Måske er der lidt inspiration at hente:


Hjemmelavede snebolde med limoncello og citron

Kirsebærkonfekt

Trøfler med kiks og karamel


Se alle opskrifter på juleknas & konfekt

Hjemmelavede guldkarameller

Hjemmelavede guldkarameller

Måske findes der ikke noget bedre i denne verden end hjemmelavede guldkarameller. Jeg ved det ikke, men disse karameller, der er overtrukket med mørk chokolade og drysset med guldstøv, gør i hvert fald julen en hel del sødere.
Forb. tid 1 t
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Konfekt
Køkken Dansk
Antal 50 karameller, ca.

Ingredienser
  

 • 200 g sukker
 • 100 g glukosesirup
 • 3 3/4 dl piskefløde
 • ca. 250 g mørk chokolade
 • guldstøv

Sådan gør du
 

 • Kom fløde, glukosesirup og sukker i en lille gryde og bring det i kog. Skru derefter ned for blusset, så blandingen står og småsimrer. Det skal den gøre i 45-60 minutter, indtil blandingen er kogt ind til en tyk og gylden karamel.
 • Du kan teste, hvor tyk karamellen er blevet ved at komme en lille klat på en tallerken, og hvis karamellen hurtigt køler af, er lidt sej og kan trilles til en helt fast kugle, er karamellen færdig.
 • Når du vurderer, at karamellen har kogt længe nok, slukker du for blusset. Hæld karamellen over i en mindre flad skål, hvor den kan køle af.
 • Form karamellen til ca. 50 kugler, som du sætter på et stykke bagepapir på et skærebræt eller lignende i køleskabet. Karamellerne bliver bedst og er nemmest at have med at gøre, hvis de er helt kolde, når du chokoladeovertrækker dem.
 • Hak chokoladen fint og smelt den i et vandbad eller i mikroovnen, hvis du har sådan en (ca. 2 minutter). Hold chokoladetemperaturen på 32 grader og tilsæt evt. ekstra hakket chokolade for at få temperaturen ned, hvis chokoladen bliver for varm.
 • Tag karamellerne ud af køleskabet og stik en tandstik i, dyp i chokoladen og stil karamellen på et nyt skærebræt med bagepapir. Når chokoladen på karamellerne er størknet, kan du pensle dem med guldstøv. Brug blot en lille blød pensel.

Noter

TIP: Karamellerne er nemmest at overtrække, når de er kolde, så opdel evt. karamellerne, så du ikke tager alle ud af køleskabet på én gang eller sæt dem på køl en gang i mellem under processen.
Keyword Chokolade, Jul
Hjemmelavede guldkarameller

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

  Læg en kommentar