Konfekt, chokolade & slik

Hjemmelavede guldkarameller

Hjemmelavede guldkaramellerMåske findes der ikke noget bedre i denne verden end hjemmelavede guldkarameller. Jeg ved det ikke, men disse karameller, der er overtrukket med mørk chokolade og drysset med guldstøv, gør i hvert fald julen en hel del sødere.

Karameller skal man selv lave

Det er så nemt at købe sig til det hele, men tingene får bare en hel anden værdi, når vi bruger tid og energi på at lave dem selv – og gerne i selskab med andre.

For mig handler december rigtig meget om køkkenhygge. Vi tænder julelysene, sætter dejlig julemusik på, rydder køkkenbordene, så vi kan komme til, og så går vi ellers i gang med at lave juleknas og konfekt, bage julesmåkager og julekager og lave juledesserter i lange baner. I mellem vores søde timer, laver vi selvfølglig også en hel masse lækker julemad. Det kan jo ikke være søde sager det hele.

Hjemmelavede guldkarameller

Opskrift på hjemmelavede guldkarameller (50 stk.)

  • 200 g sukker
  • 100 g glukosesirup
  • 3,75 dl fløde
  • ca. 250 g mørk chokolade
  • guldstøv

Kom fløde, glukosesirup og sukker i en lille gryde og bring det i kog. Skru derefter ned for blusset, så blandingen står og småsimrer. Det skal den gøre i 45-60 minutter, indtil blandingen er kogt ind til en tyk og gylden karamel.

Du kan teste, hvor tyk karamellen er blevet ved at komme en lille klat på en tallerken, og hvis karamellen hurtigt køler af, er lidt sej og kan trilles til en helt fast kugle, er karamellen færdig.

Når du vurderer, at karamellen har kogt længe nok, slukker du for blusset. Hæld karamellen over i en mindre flad skål, hvor den kan køle af.

Form karamellen til ca. 50 kugler, som du sætter på et stykke bagepapir på et skærebræt eller lignende i køleskabet. Karamellerne bliver bedst og er nemmest at have med at gøre, hvis de er helt kolde, når du chokoladeovertrækker dem.

Chokoladeovertræk: Hak chokoladen fint og smelt den i et vandbad eller i mikroovnen, hvis du har sådan en (ca. 2 minutter). Hold chokoladetempetaruren på 32 grader, og tilsæt evt. ekstra hakket chokolade for at få temperaturen ned, hvis chokoladen bliver for varm.

Tag karamellerne ud af køleskabet og stik en tandstik i, dyp i chokoladen og stil karamellen på et nyt skærebræt med bagepapir. Når chokoladen på karamellerne er størknet, kan du pensle dem med guldstøv. Brug blot en lille blød pensel.

TIP: Karamellerne er nemmest at overtrække, når de er kolde, så opdel evt. karamellerne, så du ikke tager alle ud af køleskabet på én gang eller sæt dem på køl en gang i mellem under processen.

God fornøjelse!

Hjemmelavede guldkarameller

 

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar