Menu
Konfekt, chokolade & slik

Luksushavregrynskugler med marcipan

Havregrynskugler i en luksusudgave med marcipan

Disse luksushavregrynskugler hæver sig lidt over det sædvanlige, da de både indeholder revet marcipan og hakket chokolade. Jeg synes, de er lidt lækrere, og jeg har lagt mærke til, at de også går godt ved julekaffebordet.

I det hele taget synes jeg faktisk, at havregrynskugler er en lidt undervurderet julegodte. Havregrynskugler bliver ofte kategoriseret som børnekonfekt, fordi de er så nemme at lave og indeholder forholdsvis simple ingredienser. Men havregrynskugler kan være dødlækre – og meget dekorative på et julekaffebord.

Så gå endelig i gang med at producere disse luksushavregrynskugler sammen med dine børn. De små kakao- eller glimmerstøvsdækkede kugler pynter smukt på bordet og er enormt hyggelige at lave sammen med børnene. Og hvis du hellere vil lave dem selv, ja, så er de virkelig hurtige at lave.

Luksushavregrynskugler med marcipan

Opskrift på luksushavregrynskugler med marcipan og chokolade

Neden for finder du den nemme opskrift på luksusudgaven af havregrynskugler. Får du lyst til at lave flere lækre julegodter, så sørg endelig for at tjekke disse opskrifter ud. Måske finder du lidt inspiration:


Kirsebærkonfekt

Marcipankonfekt med ganache med rosmarin

Brændte mandler

Hjemmelavede snebolde med limoncello og citron

Hjemmelavede guldkarameller


Lækre havregrynskugler med marcipan og chokolade
Havregrynskugler i en luksusudgave med marcipan

Luksushavregrynskugler med marcipan

Disse luksushavregrynskugler hæver sig lidt over det sædvanlige, da de både indeholder revet marcipan og hakket chokolade. De er lidt lækrere end helt almindelige havregrynskugler, og de pynter godt på julekaffebordet.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 15 min
Ret Juleknas
Køkken Dansk
Antal 40 stykker

Ingredienser
  

  • 100 g revet marcipan
  • 75 g flormelis
  • 25 g kakaopulver
  • 150 g havregryn
  • 50 g hakket mørk chokolade
  • 100 g blødt smør
  • 1 spsk stærk kaffe

Pynt til at trille havregrynskuglerne i

  • kakaopulver
  • sølvstøv, guldstøv, rosa støv eller lignende

Sådan gør du
 

  • Begynd med at rive marcipanen og bland den med flormelis, kakaopulver, havregryn og hakket mørkt chokolade (vi bruger en chokolade med et kakaoindhold på 70 % og derfor tilsætter vi kun 50 g) i en skål.
  • Rør det hele sammen og tilsæt det stuetempererede smør. 
  • Hæld lidt stærk kaffe i for at samle massen og lad den være en smule klistret, så den hænger godt sammen. Den skal være mere til den klistrede side end den tørre side. Så hvis havregrynsmassen synes lidt tør, så hæld en smule mere kaffe i.
  • Tril havregrynskugler i passende størrelser og vend dem i kakaopulver og/eller glimmerstøv. Stil kuglerne på køl og server dem først, når de er hårde og iskolde.
Keyword Jul
Havregrynskugler med marcipan
Luksushavregrynskugler med glimmerstøv

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

1 kommentar

  • Tim Skovrup
    27. december 2016 at 21:14

    de ser utrolig lækker ud, jeg håber at kunne lokke konen til at afprøve denne opskrift 🙂

    Reply

Læg en kommentar