Jul

Luksushavregrynskugler med marcipan

Luksushavregrynskugler

Disse luksushavregrynskugler hæver sig lidt over det sædvanlige, da de både indeholder revet marcipan og hakket chokolade. Jeg synes, de er lidt lækrere, og jeg har lagt mærke til, at de også går godt ved julekaffebordet.

I det hele taget synes jeg faktisk, at havregrynskugler er en lidt undervurderet julespise. Havregrynskugler bliver ofte kategoriseret som børnekonfekt, fordi de er så nemme at lave og indeholder forholdsvis simple ingredienser. Men havregrynskugler kan være dødlækre, og selv om de indeholder både smør og sukker, så hører de til i den sundere ende at julegodter, fordi der noget næring i dem, altså ikke blot tomme kalorier, men kalorier, som vores krop kan bruge til noget.

Så i gang med at producere disse luksushavregrynskugler sammen med dine børn. De små cacaodækkede kugler pynter på bordet og er enormt hyggelige at lave sammen med børnene. Og hvis du hellere vil lave dem selv, ja, så er de enormt hurtige at lave.

Havregrynskugler med marcipan

Opskrift på luksushavregrynskugler med marcipan og chokolade

  • 100 g fintrevet marcipan
  • 75 g flormelis
  • 25 g cacaopulver
  • 150 g havregryn
  • 50 g hakket mørk chokolade
  • 100 g blødt smør
  • 1 spsk. stærk kaffe
  • Cacaopulver til at trille kuglerne i

Begynd med at rive marcipanen og bland den med flormelis, cacaopulver, havregryn og hakket mørkt chokolade (vi bruger en chokolade med et cacaoindhold på 70 % og derfor tilsætter vi kun 50 g) i en skål.

Rør det hele sammen og tilsæt det stuetempererede smør. Hæld lidt stærk kaffe i for at samle massen og lad den være en smule klistret, så den hænger godt sammen. Den skal være mere til den klistrede side end den tørre side. Så hvis havregrynsmassen synes lidt tør, så hæld en smule mere kaffe i.

Tril havregrynskugler i passende størrelser og vend dem i cacaopulver. Stil kuglerne på køl og server dem først, når de er hårde og iskolde.

De smager virkelig skønt!

God fornøjelse og glædelig jul!

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

1 Kommentar

  • Svar Tim Skovrup 27. december 2016 kl. 21:14

    de ser utrolig lækker ud, jeg håber at kunne lokke konen til at afprøve denne opskrift 🙂

  • Skriv en kommentar