Menu
Konditorkager

Krydrede juleromkugler

Krydrede juleromkugler

Disse juleromkugler laves af krydrede kagerester, ægte rom og chokolade. Og tag ikke fejl: Selv om de er lavet af rester, er det små luksusbidder, der samler smagen af jul og bare smager mums. Og så er de nemme at lave.

Gode romkugler

Juleromkugler eller bare almindelig gode romkugler? Der er altid snak om de bedste romkugler. og ja, det er da et også vigtigt emne.

Romkugler vil altid blive forskellige alt efter, hvilke kagerester de laves af. De fleste af os har ikke wienerbrødsrester liggende, som bageren har, men oftest har vi rester af chokoladekage, krydderkage eller lignende, som også er godt at lave romkugler af.

Romkugler med julesmag

Romkugler med julesmag

Disse juleromkugler laves på krydrede kagerester – meget gerne rester af sirupsbrød eller sirupskage, som har en honningkage-agtig smag og er fyldt med julens krydderier. Du kan også lave romkuglerne på krydderkage eller alternativt tilsætte alle julens krydderier, når du rører kageresterne sammen. Men det er nu altså bedst med krydrede kagerester.

Juleromkuglerne samles med en form for ganache – smeltet chokolade og fløde – samt marmelade og rom, hvilket giver dem en lækker konsistens og samtidigt tilfører smag. Derudover vendes de til sidst i chokolade, så de får lidt bid – og denne sidste del er altså ret væsentligt i forhold til den samlede smagsoplevelse.

Julede romkugler

Opskrift på krydrede juleromkugler

Lige her under finder du opskriften på de meget julede romkugler. De er helt perfekte at lave, hvis du fx har bagt et sirupsbrød og har kagerester til at stå.

Server gerne juleromkuglerne med en krydret varm drik, som hører december måned og vinteren til. Her er lidt inspiration til varme drikke, du nemt og hurtigt kan lave og og som passer fremragende til de krydrede juleromkugler:


Mulled apple

Vin chaud

Varm æble-ingefærtoddy med rom

Mochaccino

Hvid gløgg med hyldeblomst


Romkugler med julesmag
Krydrede juleromkugler

Krydrede juleromkugler

Disse juleromkugler laves af krydrede kagerester, ægte rom og chokolade. Og tag ikke fejl: Selv om de er lavet af rester, er det små luksusbidder, der samler smagen af jul og bare smager mums. Og så er de nemme at lave.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 10 min
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 21 stk.

Ingredienser
  

 • 1 dl fløde
 • 100 g mørk chokolade
 • 500 g krydrede kagerester
 • 2 spsk marmelade
 • 2-3 spsk rom eller romessens

Pynt

 • 100 g mørk chokolade
 • guldstøv

Sådan gør du
 

 • Bræk den mørke chokolade i mindre stykker i en gryde og tilsæt fløden. Lad det koge op under omrøring og tag det af blusset. Lad det køle af i et par minutter.
 • Vej kageresterne af og smuldr dem i skålen til din røremaskine.
 • Tilsæt fløden med chokolade, marmelade og rom og rør kagedejen sammen ved lav hastighed, indtil den er samlet.
 • Vej kagedejen af i klumper af ca. 30 g, så du får ca. 21 stykker og tril til kugler.
 • Dæk romkuglerne med film og sæt dem på køl i 1/2-1 time.
 • Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad. Vend alle romkuglerne i chokoladen. Jeg gør det ved at tage en skefuld chokolade op med en spiseske og derefter med fingrene vende en romkugle rundt i chokoladen. Du kan også pensle romkuglerne med chokolade.
 • Lad chokoladen størkne på romkuglerne ved stuetemperatur og giv den derefter guldstøv på toppen ved at dyppe en lille pensel i støvet og derefter slå den fast ned på toppen af hver romkugle.
 • Stil juleromkuglerne på køl indtil servering, så smager de bedst.
Keyword Jul
Krydrede romkugler, som smager af jul
Juleromkugler

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

  Læg en kommentar