Disse lækre rabarbersnitter bages med mandelmel og rabarbermarmelade – en helt fantastisk og smagfuld kombination. Snitterne er nemme og hurtige at bage, og man skal på ingen måde lade sig snyde af deres lidt rustikke underspillede udseende, for bag det afdæmpede ydre gemmer der sig ægte himmerigsmundfulde.
Snitter med rabarber
Rabarbersnitter er virkelig en favorit hjemme hos os. Det er snitter faktisk i det hele taget. Men rabarbersnitter har altså en exceptionel lækker smag. I denne opskrift bruges der nemlig mandelmel, som passer godt sammen med rabarber og som samtidigt gør mørdejen meget lækker, smagfuld og sprød.
Man kan lave snitter på flere forskellige måder. For eksempel kan man bage mørdejen og derefter samle snitterne med marmelade efterfølgende, som man gør i klassiske hindbærsnitter. Men man kan også – som her – samle snitterne med marmeladen inden bagning, hvilken giver snitterne en anden smag og konsistens.
Jeg kan rigtig godt lide, når jeg kan bruge de ting, jeg dyrker i haven, i mine opskrifter. Og i denne opskrift bruger jeg enten rabarbermarmelade lavet i ovnen (en af mine yndlingsopskrifter) eller rabarberkompot, som laves i en gryde på komfuret. Og det er da bare en stor fornøjelse at anvende sin hjemmelavede marmelade i den kage, man bage til sin familie eller gæster.
Opskrift på rabarbersnitter
Lige her under finder du min opskrift på snitter med rabarber. Skal du bage snitterne til gæster, kan du både lave marmeladen og mørdejen i forvejen og så blot samle snitterne og bage dem lige inden, gæsterne kommer. Det er jo smart og gør alting lidt mindre stressende.
Samtidigt vil jeg gerne pointere, at rabarbersnitterne smager skønt i flere dage, så du kan altså også sagtens bage dem dagen før.
Husk, at du skal bruge en rabarbermarmelade eller en rabarberkompot til at lave snitterne.
Du finder opskriften på rabarbermarmelade lavet i ovnen her.
Opskriften på rabarberkompot finder du her.
Har du masser af rabarber i haven, så kan det være, at du også vil finde inspiration i disse opskrifter med rabarber:
Rabarbergrød med råcreme og mandelkrokant
Se alle opskrifter med rabarber
Rabarbersnitter
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 175 g sukker
- 50 g mandelmel
- 2 tsk vaniljesukker
- 225 g smør
- 1 æg
- ca. 400-500 g rabarbermarmelade eller rabarberkompot
- perlesukker
Sådan gør du
- Kom mel, sukker, mandelmel og vaniljesukker i en røreskål og bland det sammen. Jeg benytter en røremaskine, men du kan også røre dejen sammen i hånden.
- Tilsæt smørret i mindre stykker ad gangen og rør det i blandingen, indtil det ligner revet ost.
- Slå ægget ud i en skål og pisk det let sammen med en gaffel. Brug ca. halvdelen af ægget til at samle dejen. Den skal være fin og ensartet, men da det er en mørdej, må den ikke mases med for længe, da dejen så bliver "skør".
- Dej dejen i to lige store portioner, som du trykker let flade (i stedet for store kugler) og lægger på køl i ca. 1/2 time.
- Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.
- Tag dejen ud af køleskabet og rul den ene portion ud mellem to stykker bagepapir, til den er ca. 3 mm tyk. Før den over på en bageplade og løft det øverste stykke bagepapir af.
- Rul nu den anden portion ud på tilsvarende vis, så den i form og størrelse matcher den første plade så vidt muligt.
- Smør rabarbermarmelade/-kompot ud over den første plade og pensl kanten med lidt af det overskydende æg.
- Læg nu den anden plade ovenpå, så den passer og giv den et let tryk i midten og tryk derefter kanterne sammen med pladen nedenuder, så dejen lukker tæt for rabarbermarmeladen.
- Pensl overfladen med det restende æg og prik derefter med huller med en gaffel rundt over hele overfladen. Drys med perlesukker.
- Bag snitterne ca. 25 minutter, indtil overfladen er smuk gylden.
- Lad snitterne køle lidt af og skær dem derefter ud i store kvadrater.
OBS: Vær opmærksom på, at man ikke må spise rabarbernes blade, da de indeholder gift, og indtagelse kan føre til svær forgiftning. Læs mere på fødevarestyrelsens hjemmeside.