Honninghjerter med chokoladeovertræk er et projekt, man begynder på i god tid, da fordejen skal trække i 3-6 uger inden brug. Men nøj, hvor er glæden stor, når man står med de færdige chokoladeovertrukne honningkager – de er altså essensen af romantisk og hyggelig jul.
Kærlighed til honninghjerter
Lige fra jeg var en helt lille pige har honningkager været en af mine absolutte yndlingskager. Jeg husker, hvordan min mormor altid serverede honningkage for mig, når jeg var på besøg. Og jeg fik altid lov til at få et ekstra stykke.
Senere kastede jeg min kærlighed på honninghjerterne, og jeg kan stadig ikke stå for dem den dag i dag. Det er virkelig svært for mig at gå forbi et bagervindue, hvor der står friskbagte honninghjerter.
Men det allebedste er nu at bage dem selv. De smager vidunderligt, og så er det SÅ hyggeligt og noget, som børn kan være med til. Dejen i sig selv er en smule hård at arbejde med, men lige så snart den er rullet ud, kan børnene være med til at stikke honninghjerterne ud, bage dem og dekorere dem med chokolade, tørrede blomster og glansbilleder.
Opskrift på honninghjerter (ca. 40-50 stk)
Du skal bruge en hjerteudstikker på ca. 5-6 cm i diameter i længden.
Fordej:
- 250 g honning
- 250 g hvedemel
Honningkagedej:
- 1 spsk. vand
- 5 g potaske
- 1 æggeblomme
- 5 g hjortetakssalt
- 2 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk stødte nelliker
- 1/2 tsk stødt allehånde
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1/2 tsk stødt stjerneanis
- revet skal af 1 sprøjtet økologisk appelsin
Chokoladeovertræk:
- ca. 200 g mørk chokolade
- evt. tørrede kornblomster og glansbilleder
Fordej: Lun lige så stille honningen i en lille gryde, så den bliver helt flydende. Tag gryden af varmen, tilsæt melet og ælt begge dele sammen til en jævn dej.
Lad fordejen hvile i en bøtte med låg i 3-6 uger et mørkt og køligt sted, fx i køleskabet.
Honningkagedej: Stil fordejen i stuetemperatur i minimum et par timer, før du skal lave honningkagedejen. Den er meget sej, når den er kold.
Rør vand og potaske sammen i en lille skål eller kaffekop.
Rør æggeblomme og hjortetakssalt sammen i en anden lille skål.
Hæld begge dele over fordejen og ælt det godt ind. Dejen kan godt være noget sej og umedgørlig, men lad dig ikke skræmme.
Riv appelsinskallen og ælt den ind i dejen sammen med krydderierne.
Rul dejen ud til ca. 1/2 cm tykkelse på et godt meldrysset bord og tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
Udstik hjerter af honningkagedejen med en hjerteudstikker og læg hjerterne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag hjerterne i ovnen i ca. 5-10 minutter – afhængigt af din ovn og størrelsen på hjerterne. Hold godt øje med især den første bagning, og pas på du ikke tager hjerterne for tidligt ud af ovnen, for så bevarer de ikke deres flotte udseende, men “krøller” i stedet sammen. Men undgå også, at de bliver alt for mørke, for så bliver de tørre.
Lad honninghjerterne køle helt af på en bagerist. De vil være bløde til at starte med, men bliver hårdere med afkølingen.
Chokoladeovertræk: Varm chokoladen op i et vandbad. Når chokoladen er smeltet, kan du enten stikke en gaffel i bunden af honninghjerterne og dyppe dem ned i chokolade, eller du kan smøre chokolade på toppen med en ske, eller du kan pensle dem.
Pynt evt. med tørrede kornblomster, glansbilleder eller hvad du nu måtte synes.
God fornøjelse!
Ingen kommentarer