Kager

Halloween cupcakes med græskar og orange frosting

Halloween cupcakes med græskarHalloween synes at vokse år for år her i Danmark, og det er da også uhyggeligt hyggeligt her i den mørke tid. Mængden af halloweenpynt, kostumer og selv bagegrej stiger også på supermarkedernes hylder, og det kan man jo mene, hvad man vil om, men faktum er, at vi ofte ryger i som forbrugere.

Det gjorde jeg også den anden dag, hvor jeg kom til at købe sådan nogle søde sukkerfigurer i Netto, fordi de var nedsat.

Eller måske var det, fordi jeg så for mig, mens jeg stod der i Nettos skarpe belysning og ulvetidslarm, at jeg her i weekenden kunne bage nogle skønne cupcakes til min familie?

Hygge og ro. Samvær.

Jeps. I vognen med tre store græskar, som ungerne kunne skære ud til halloween-lygtemænd, og et øko-hokkaido-græskar i vognen til mig. Hvis jeg skulle kunne retfærdiggøre sukker-dimsedutterne, mente jeg, at der bestemt også skulle noget sundt i kagerne.

Denne søndag i oktober, dagen før halloween, er det derfor blevet til tre uhyggelige græskarmænd med lys i og de skønneste halloween cupcakes med dampet græskar i, orange frosting på toppen og en sukkerdims som festligt halloweenindslag.

Jeg lavede 15 cupcakes, tog et par billeder af dem og 15 minutter senere var de alle væk 🙂

Halloween kager

Opskrift på cupcakes med græskar (ca. 12 – 15 stk.)

  • 150 g hokkaido-græskar (ca. 1/4 græskar)
  • 75 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 1 æg
  • 175 g mel
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1/2 tsk. stødt nellike
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1 1/2 dl letmælk

Frosting:

  • 75 g blødt smør
  • 150 g flormelis
  • ca. en spsk. friskpresset appelsinsaft
  • ca. 5 – 8 dråber orange slikfarve
  • evt. halloween-pynt

Skær græskaren ud i mindre stykker, og fjern kerner og skræl. Læg stykkerne i en lille gryde og damp græskarstykkerne med en smule vand (ca. så vandet lige dækker bunden) i ca. 10 minutters tid. Husk at lægge et låg på.

Når græskaren er mør, tager du gryden af og moser kødet. Lad det køle lidt af.

Pisk det bløde smør med sukker og æg.

Hæld græskarmosen i og rør det ud i dejen.

Bland de tørre ingredienser i skiftevis med mælk. Dejen skal være til den tynde side.

Hæld dejen i muffinforme og bag dine cupcakes i ca. 20 minutter ved 180 grader.

Imens pisker du blødt smør sammen med flormelis og appelsinsaft. Når du har en jævn og cremet konsistens, hælder du dråber af orange slikfarve i, indtil du synes frostingen har den rigtige farve.

Hæld frostingen i en sprøjtepose og læg på køl.

Når dine cupcakes er færdige, lader du dem køle lidt af, hvorefter du pynter med frosting og halloweenpynt.

Græskaren gør cupcakes’ne dejlige svampede, mens de stadig får lidt sprød skorpe – en virkelig lækker kombination.

God uhyggelig fornøjelse!

Halloween kager

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar