Lette retter

Hjemmelavet tomatsauce af tomaterne i drivhuset

Solmodne tomater

Tomattid. Her i den dejlige sensommer med lunt vejr, bugner vores drivhus af tomater, ja, vi kan faktisk slet ikke følge med til at spise dem allesammen, selv om vi får mange tomatsalater, tomatsaucer og prøver at udnytte tomater på alle mulige måde i vores retter.

Og mindstepigen lusker meget ofte rundt ude i drivhuset og mæsker sig i solmodne og saftige tomater.

Men det er jo ikke til at holde ud at tænke på, at en masse dejlige tomater potentielt går til spilde, og derfor plukker vi løbende de modne tomater og omsætter dem til en smagfuld tomatsauce i selskab med havens mange krydderurter, som vi fryser ned til senere brug i løbet af vinteren.

Og er der noget dejligere end at kunne tage sin egenproducerede tomatsauce op af fryseren, når man fx skal lave lasagne, pizza, pastasauce eller noget helt andet?

Nej, vel!

Hjemmelavet tomatsauce

Opskrift på hjemmelavet tomatsauce

  •  1/2 kg friske solmodne tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 2 små løg
  • friske krydderurter i rigelige mængder, fx basilikum, oregano og timian
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. rørsukker
  • havsalt
  • friskkværnet peber

Skold tomaterne og flå skinnet af. Hak dem derefter groft (eller finere, hvis ikke du blender din tomatsauce) og hæld dem i en gryde.

Hak hvidløg og løg samt alle de friske krydderurter og hæld det hele i gryden. Krydr med salt og peber, sukker og æbleeddike.

Sæt gryden i kog og lad nu tomatsaucen koge langsomt ind i 20 – 30 minutter. Smag til med salt, peber, surt og sødt, så du får en perfekt, afrundet smag.

Blend evt. tomatsaucen eller fx halvdelen (egner sig utrolig godt som pizzasauce) eller lad den være som den er.

Køl af og hæld på frostposer eller i bøtter, som kan tåle at komme i fryseren.

Og husk lige at gemme en portion til aftensmaden. Nyd så din egen hjemmelavede tomatsauce i løbet af vinteren.

Tomater fra haven

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar