Kager

Kryddercookies med græskarsmag

KryddercookiesAhh, kryddercookies med græskarsmag er absolut perfekte til en en søndag eftermiddag lige op til halloween – eller efter, for den sags skyld. For disse småkager er så lækre, at du kan bage dem og spise dem hele efteråret.

Cookies er en favorit hjemme hos os, og ærligt talt: Det ér da lækkert med en hjemmebagt cookie til kaffen – når bare, det ikke bliver for meget!

Lavet på græskarpuré

Disse kryddercookies med græskarsmag forudsætter, som navnet antyder, at du først har givet dig i kast med at lave græskarpuré, som jo er en vigtig ingrediens i disse cookies. Det er meningen, at småkagerne skal være helt særlige til halloweentiden, fordi de smager af både efterår og orange græskar. Og så er det cookies, som alle kan lidt, både børn og voksne.

De er sprøde og lækre og kan holde sig et par uger på dåse – hvis I da kan lade dem stå så længe.

Hjemmelavede kryddercookies

Opskrift på kryddercookies med græskarsmag (ca. 60 stk.)

  • 350 g mel
  • 2 tsk kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • et lille nip salt
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk  stødt muskatnød
  • 1/4 tsk stødte nelliker
  • 175 g stuetempereret smør
  • 125 g brun farin
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 2 tsk vanille
  • ca. 1 1/4 dl græskarpuré

Kanelsukker-blanding:

  • 60 g sukker
  • 1 1/2 tsk stødt kanel

Bland mel, kartoffelmel, bagepulver, natron, salt og krydderier sammen i en skål. Stil det til side.

Pisk stuetempereret smør, brun farin og sukker sammen i en røreskål.

Når smørblandingen er luftig, blander du ægget i og derefter vanillesukker og græskarpuré. Hvis du laver din græskarpuré selv, kan der være forskel på, hvor tyk/tynd den er, så derfor vil jeg anbefale dig lige at forholde dig til, hvilken ende din græskarpuré ligger i. Ser den meget tynd ud, så nøjes med at putte 1 dl i, og er den “tyk”, så hæld i efter angivelsen i opskriften.

Tilsæt nu de tørre ingredienser, som du har blandet i en skål, langsomt, lidt efter lidt.

Saml dejen uden at overælte, og sæt den derefter i køleskabet i mindst 2 timer. Du kan sagtens lade den stå natten over og først bage småkagerne næste dag. Dejen bliver ikke hård som en mørdej, når den er på køl, så derfor kan du tage den direkte ud af køleskabet og gå i gang med at bage.

Bland nu sukker og kanel til en velblandet kanelsukker i en mindre skål.

Del dejen i små stykker, som du triller til kugler med ca. 1 1/2  – 2 centimer i diameter.

Tryk kuglerne flade i kanelsukkeret og læg dem på en bageplade.

Bag kagerne i ovnen i ca. 12 – 14 minutter ved 175 grader. De skal være gyldne og tørre indeni.

Sæt dem til afkøling og nyd dem derefter sammen med en kop café latte med græskarsmag – det er en virkelig god kombi.

God fornøjelse med dine kryddercookies med græskarsmag!

Kryddercookies med græskarsmag

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar