Har du en moden banan til overs, så er det helt oplagt at omsætte den til disse lækre, bløde og svampede bananmuffins med dejlige krydderier og en sød chokoladecreme.
Hurtige muffins
Nogle gange gør det ikke noget, når bagningen kan gå lidt hurtigt. For det er jo ikke altid, at man bager for at bage, men i stedet fordi man vil have en resultat ud af det.
Disse bananmuffins er bagt i en ruf. Til eftermiddagskaffen, til aftenskaffen (i ovnen, mens man indtager aftensmaden), eller hvornår lejligheden nu byder sig. De tager ingen tid.
Opskriften er på 12 muffin (10, hvis du laver dem meget store), men skal du bruge flere og tænker du, at nu du alligevel er i gang, ja så dobler du blot opskriften op, så du får 24 bananmuffins i stedet.
Chokoladecremen bestemmer du selv, om du vil lave, men der er ingen tvivl om, at den passer utrolig godt til smagen af banan og varme krydderier og er meget bedre end en almindelig glasur. Har du ikke tid eller lyst til chokoladecreme, kan du i stedet lade lidt hakket chokolade smelte på toppen af dine muffins, så snart de kommer ud af ovnen. Det smager også dejligt.
Opskrift på bananmuffins med chokoladecreme (12 stk.)
- 125 g hvedemel
- 150 g sukker
- 1 spsk bagepulver
- 1 toptsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- et lille nip fint salt
- 1 dl rapsolie
- 1 dl mælk
- 2 æg
- 1 banan
Chokoladecreme:
- 200 g flormelis
- 75 g stuetempereret smør
- 2 spsk kakaopulver
- 2 spsk mælk
Tænd ovnen på 175 grader.
Hæld mel, sukker, bagepulver, kanel, ingefær, salt og olie i en skål og rør det hele godt sammen – gerne i en røremaskine og ellers med en elpisker.
Kom mælken i blandingen og pisk videre, til det er godt blandet.
Tilsæt æggene og pisk videre.
Mos bananen og rør den til sidst i blandingen med håndkraft eller 20 sekunder på laveste hastighed.
Fyld muffinforme med dejen og bag dem i ca. 20 minutter.
Lad kagerne køle helt af og smør dem med chokoladecremen. Pynt evn. med et mynteblad, citronmelisse eller nogle høvlede chokoladespåner.
Chokoladecreme: Pisk flormelis, smør og kakao sammen med en elpisker til det er godt rørt sammen. Start på lav hastighed og skru derefter op.
Skru ned for hastigheden og hæld derefter mælk i en skefuld ad gangen, mens du pisker og pisk videre ved høj hastighed i 2-3 minutter. Den vil blive mere luftig og let, jo mere du pisker.
Rigtig god fornøjelse med dine bananmuffins!