Kager

Kaffekage – opskrift på den lækreste kage med mokkasmag

KaffekageKaffekage hører til blandt mine yndlingsskærekager og er et sikkert valg, når man drømmer om en dejlig vamset kage til sin kaffe her om efteråret og vinteren. Er du til kaffe, bliver du tosset med denne skønne kage.

Kaffe kan man aldrig få nok af

Der er ikke noget som kaffe, når man først er blevet afhængig, og er man stærkt ramt af sin afhængighed, ja så craver man også alle mulige andre lækkerier med kaffesmag.

Kaffekage ligger dog i toppen, og kagen er både smagfuld og lækker, nem at bage og flot at servere. Der er ikke så meget at betænke sig over.

Har du flere springforme i samme størrelse kan du dele dejen over i to og bage to helt lave kager, som du lægger sammen med smørcreme efterfølgende. Har du ikke to springforme i ens størrelse, bager du blot én kage, og skærer den midt over, når den er kølet af. Du skal bruge en springform, som ikke er for stor: 20 cm. Har du kun en større springform, så lav evt. 1/3 mere dej, ellers vil dine to bunde blive for tynde.

Vil du lave en højere kaffekage med flere lag, ganger du bare opskriften op med 1/3 for hvert lag, du vil lægge på. Husk, at du også skal gange kaffesmørcremen op.

Kaffekage med mokkasmag

Opskrift på kaffekage

  • 200 g smør
  • 100 g rørsukker
  • 100 g brun farin
  • 4 æg
  • 2 spsk neskaffe + lidt kogende vand
  • 200 g hvedemel
  • 1 spsk bagepulver

Smørcreme:

  • 2 spsk neskaffe + lidt kogende vand
  • 150 g smør
  • 300 g flormelis

Varm ovnen op til 180 grader, og smør to springforme på 20 cm – hvis du kun har én, bager du blot én kage og skærer den over efterfølgende.

Opløs neskaffen i en til to teskefulde kogende vand og lad kaffen stå og køle af i 5-10 minutter.

Pisk smør, rørsukker og brun farin sammen, til du har en luftig masse. Tilsæt æggene en ad gangen og pisk godt.

Tilsæt hvedemel og bagepulver og rør dejen rundt (ikke piske).

Rør til sidst den afkølede neskaffe i.

Del dejen op i to og hæld i springformene. Bag kagerne ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Tag kagerne ud af springformene og lad dem køle af i mindst 15 minutter.

Smørcreme: Opløs neskaffen i en til to teskefulde kogende vand. Pisk smør og flormelis sammen, indtil cremen er lys og luftig. Hæld kaffen i og pisk videre, til smørcremen er fin og ensartet.

Kom smørcremen i en sprøjtepose og smør ca. halvdelen af cremen på den ene kage og læg den anden ovenpå. Brug den resterende smørcreme til at smøre på toppen og dekorere kagen. Pynt evt. med kaffebønner eller drys lidt tørkaffepulver over.

Så er kagen klar til servering! Husk at lave en god kop kaffe til, prøv fx at lave en krydret café latte med græskarsmag – den smager fantastisk!

Kaffekage med mokkasmag

Kaffekage

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar