Drinks

Hibiscus gin sour

Hibiscus gin sourNytåret nærmer sig og en af de frisk, vi skal nyde nytårsaften, er en hibiscus gin sur, som har den mest vidunderlige syrlige smag og en fantastisk rosa-pink farve. Det er en drik, som kan laves på ganske kort tid.

Pink sirup, gin, citron og æggehvide

Der skal ikke meget til denne smukke og indbydende drink, som ikke er en man lige får serveret hver dag. Nytåret er jo selvfølgelig også en speciel anledning, som fortjener en særlig drink.

Vi holder hvert år nytår med vores madklub – børn og voksne sammen, nogle i tyve stykker. Vi mødes inden dronningens nytårstale, som vi ser med nytårshapsere og chips på bordet og som regel en iskold strawberry daiquiri i hånden. Så kæmper vi os igennem fire lækre retter med god vin til – indimellem afbrudt af fyrværkeri udenfor – hvorefter vi springer ind i det nye år med champagne og kransekage og går udenfor for at skyde af.

Og så går vi ellers i gang med drinksene og dansen. Hvert år prøver vi noget nyt, og i år er det blandt andet hibiscus gin sour.

Når den store madklub-familie efter flere timer har brugt al energi på dansegulvet, crasher hele banden rundt omkring i huset – det er SÅ hyggeligt.

Næste morgen står vi op og spiser morgenmad sammen, inden vi rydder op og derefter daffer hjemad for at restituere.

Hibiscus gin sour

Opskrift på hibiscus gin sour (2 personer)

  • 1 æggehvide
  • 1 dl gin
  • 1/2 dl hibiscussirup
  • saften fra 1 citron
  • isterninger

Hibiscussirup:

  • 2,5 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 1 dl tørrede hibicusblomster

Sådan laver du hibiscussirup: Kom vand og sukker i en lille gryde og smelt sukkeret langsomt ved medium varme. Når sukkeret er smeltet, hælder du hibiscusblomsterne i og bringer siruppen i kog. Skru ned og lad siruppen småsimre i 10-15 minutter ved svag varme.

Sluk for gryden og lad blomsterne trække i siruppen en halv times tid, mens den køler af. Tag blomstern op af siruppen med en lille hulske eller hæld siruppen gennem en sigte på flaske.

Sådan mikser du en hibiscus gin sour: Kom gin, æggehvide, citronsaft og hibiscussirup i en shaker og ryst godt i ca. 20 sekunder.

Tilsæt isterninger og ryst i yderligere 20 sekunder.

Hæld drinken på glas, hæld en teskefuld hibiscussirup over og drys evt. med knuste tørrede hibiscusblomster.

God fornøjelse og godt nytår!

Hibiscus gin sour

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar