Kefir og andre yoghurtprodukter er yderst velegnede til at marinere og mørne kød. Derfor er kefirmarineret kylling også en favorit hjemme hos os: Fordi kødet er så mørt og saftigt, at det er en udsøgt fornøjelse at spise hel kylling i ovnen.
Kefir med krydderier
Garam masala er uden tvivl et af familiens yndlingskrydderier. Det er et krydderi, vi ofte bruger i sammenkogte retter, i marinader og når vi fx laver krydrede stegte ris. Garam masala har sådan en dejlig varm og eksotisk smag. Sød, men ikke for sød. Og på kylling smager krydderiet bare helt perfekt.
Kefirmarineret kylling laver du enten over to dage, så kyllingen marinerer i køleskabet natten over, eller du kommer kyllingen i marinaden om morgenen, så den er klar til at komme i ovnen om aftenen.
Det er super-enkelt at lave og tager ingen tid.
Opskrift på krydret kefirmarineret kylling (4-5 personer med tilbehør)
- 1 hel frisk kylling
- spraysmør eller blot smør
- havsalt og friskkværnet peber
- snor
Marinade:
- 2,5 dl kefir
- 1 spsk paprika
- 5 knuste fed hvidløg
- 1 hakket løg
- saft af 1 citron
- 2 spsk garam masala
Bind evt. kyllingen sammen med snor eller saml den med kødnåle – det er ikke en nødvendighed, med det ser appetitligt ud og holder lidt på saftigheden i kyllingen. Gnid derefter kyllingen med havsalt og drys friskkværnet peber på.
Hak løg og hvidløg og pres saften af en citron. Blend derefter alle ingredienserne til marinaden i en blender eller foodprocessor.
Kom kyllingen i en stor 8 liters frostpose eller lignende og hæld marinaden i posen, så kyllingen ligger godt svuppet ind i det.
Stil kyllingen på køl i 12 timer eller natten over.
Tænd ovnen på 200 grader og kom kyllingen i et ovnfast fad sammen med marinaden.
Steg kyllingen i ca. 45-60 minutter og spray med spraysmør med jævne mellemrum, så kyllingen ikke bliver tør. Har du ikke spraysmør, kan du hælde lidt olie over eller komme små klatter smør på.
Server kyllingen med fx ris og salat og et dejligt brød til.
God fornøjelse!