Blommesæsonen er en fantastisk tid på året, og der er så mange lækre ting, man kan lave med de smukke og velsmagende stenfrugter. Her har jeg samlede en række opskrifter med blommer, som måske får mundvandet til at løbe og som jeg håber kan inspirere.
Blommer er selvfølgelig ikke bare blommer. Der findes mange sorter og varianter og alle ser de forskellige ud og smager forskelligt. De kan være røde, gule, grønne, blå, violette eller næsten helt sorte. De kan være runde, ovale, lange eller buttede, store eller små.
Blommer smager forskelligt alt efter, hvor modne de er, og smagen af den enkelte blommesort ændrer sig også i løbet af sæsonen. I starten kan blommerne være meget faste og let syrlige og senere på sæsonen bliver de helt sukkersøde og bløde og kan få en næsten overmoden, vinøs smag.
Gode usprøjtede blommer
Blommer fra haven smager bedst, det er klart. Men har du ikke selv blommer i haven eller kolonihaven, kan du selvfølgelig købe dig til dem. Sørg for at købe gode og gerne økologiske blommer, der ikke er fuld af sprøjtegifte – det er altså bare lidt lækrere at lave marmelade og kage af rene, sunde råvarer. Når man lægger så meget tid i det, skal der også komme noget virkelig godt ud af det på den anden side.
Her har jeg samlet en række spændende og forskellige opskrifter med blommer, som forhåbentligt kan give dig lidt inspiration til, hvad du skal lave. Rigtig god fornøjelse!
Blommemarmelade
En god blommemarmelade skal der til i løbet af efteråret. Den har sin egen specielle smag, som er så dejlig – syrlig og sød på samme tid, blød og rød. For en blommemarmelade får den fineste røde farve, og det betyder faktisk noget, for vi spiser også med øjnene.
Se opskriften på blommemarmelade
Blommechutney
Lav en lækker blommechutney og spis den sammen med vinterens gryderetter og karryretter. Det er nemt, og så smager en hjemmelavet chutney bare helt fantastisk. Får du lyst til at lave en stor portion, så varier gerne med forskellige krydderier.
Se opskriften på blommechutney
Syltede blommer i rom
Syltede blommer i rom med vanilje er simpelthen noget af det bedste, der findes. Det er nemt at lave, og blommerne kan spises på morgenmaden, til dessert, sammen med kage eller ost. Eller bare som de er.
Se opskriften på syltede blommer i rom
Blomme Eton Mess
Lyder det ikke afsindigt lækkert: Blomme Eton Mess? Her er den klassiske dessert med flødeskum og marengs lavet med syltede blommer. Det er en skøn forening, som er en perfekt efterårsdessert. Nem at lave og utrolig smagfuld.
Se opskriften på Blomme Eton Mess
Blommecobbler
En blommecobbler minder om en crumble-kage, men i stedet for at smuldre kagedejen ud over frugten, lægger man dejen i store klatter, som frugtens jule nærmest “bløder” igennem. Kagen er en favorit: Rustik og indbydende, og så smager den som en drøm.
Se opskriften på blommecobbler
Upside-down blommekage
Denne upside-down blommekage er en rigtig sensommerkage med karamelliserede blommer og en god krydret kagedej – som smager perfekt sammen. Spis kagen med en god klat flødeskum eller en kugle vaniljeis på.
Se opskriften på upside-down blommekage
Opskrifter med blommer
Følg med! Siden bliver løbende opdateret med helt nye opskrifter med blommer. Hver sæson udvikler jeg nye opskrifter og der kommer flere til.