Her i Norden dyrker vi gode saftige pærer, og der er nu ikke noget, som når pærersæsonen for alvor sætter ind. Så skal der laves både pæresnaps og pæretærter. Men prøv også at lave en delikat pærechutney med chili eller den skønneste pæremarmelade med vanilje og ingefær. Her finder du en samling opskrifter med pærer, som kan inspirere dig.
Når pæresæsonen går i gang
Pærer er noget af det bedste: Saftige, smagfulde og dejlige at bruge i både kager og desserter. Der findes mange forskellige typer pærer. Nogle er meget søde og meget saftige, andre knaps så søde og mere tørre i frugtkødet og alle kan de anvendes på forskellig vis i køkkenet.
Rå pærer, plukket frisk fra træet smager fantastisk. En skive pære sammen med en ostemad på morgenbordet er rigtig godt, lige som friske pærer er gode at servere til et ostebord.
Derudover er pærer med deres sødme jo helt oplagt at bruge i det søde køkken, og pærer smager skønt i tærter – gerne sammen med marcipan – og i kager og desserter. Prøv fx også at lave syltede pærer og server sammen med et stykke krydret kage med flødeskum, det er virkelig lækkert. Pærer og vanilje går også rigtig godt sammen.
Og selvfølgelig skal pærerne syltes! Der skal laves marmelade og chutney og måske lidt pæresaft. Prøv også at lave en dejligt pæresnaps.
I madlavningen har pærer også deres plads. De kan sauteres let og serveres sammen med kødretter eller indgå i salater – perfekt sammen med efterårets let bitre kålsalater og gode sammen med nødder og ost.
Pærer er i familie med æbler, men de har en kortere holdbarhed end pærer, fordi de ikke indeholder samme syrlighed.
Opskrifter med pærer til inspiration
Her har jeg samlet en række opskrifter med pærer til inspiration – og der bliver løbende fyldt flere på. God fornøjelse!
Syltede pærer med vanilje
Disse syltede pærer med vanilje smager fantastisk. De kan spises til kage og dessert, sammen med ost og bare som de er. Pærerne er hurtige at lave og er en helt perfekt måde at gemme pærerne fra haven på.
Se opskriften på syltede pærer
Pæremarmelade med vanilje og ingefær
En pæremarmelade med vanilje og ingefær er utrolig nem at lave, når pærene er i sæson og smager skønt på brød og til ost. Ingefær giver lidt kant til de søde pærer, og vaniljen står jo bare utroligt godt til de søde frugter og fremhæver deres smag.
Se opskriften på pæremarmelade
Pærechutney med chili
Sådan en pærechutney med chili er absolut lækkerier at lave, når pæresæsonen starter. Chutneyen er nem at lave og smager helt fantastisk på en god ost og et stykke brød eller knækbrød.
Pæresnaps med vanilje
En hjemmelavet pæresnaps med vanilje er ren lækkeri. Den skal trække i lang tid, men er helt sikkert ventetiden værd. Til gengæld er den både nem og hurtig at lave og på blot 5 minutter kan du have en dejlig pæresnaps til at stå og trække.
Sirupskage med kaffesirup og honningsyltede pærer
Det bliver næsten ikke bedre: Sirupskage med kaffesirup hældt over, flødeskum med vanilje og honningsyltede pærer! Det hele i en skøn forening – fuld af smag, saftig og snasket og dødlækkert. Denne kage er en ægte efterårskage (som også går an i vintermånederne), og er perfekt til hygge indendørs med kaffe, tæpper og stearinlys.
Pæretærte med marcipan
En pæretærte med marcipan smager forrygende og er skøn at servere til kaffen eller desserten i efteråret. Denne tærte har en sprød kant med mandelmel og et saftigt og smagfuld fyld af pærer og marcipan – en rigtig lækkerbidsken.
Pæregalette med nougat og pekannødder
Galetter er uden tvivl den nemmeste form for tærte at lave, og det gælder også denne rustikke pæregalette med nougat og pekannødder. Kombinationen af ene gode sager siger alt: Den smager som en drøm.
Følg med! Siden bliver løbende opdateret med nye opskrifter med pærer.