Menu
Frugt- & nøddesmør

Hjemmelavet peanutbutter

Hjemmelavet peanutbutter

Hjemmelavet peanutbutterJeg har boet i USA et års tid, da jeg var yngre, og der spiser man jo en hel del peanutbutter, bl.a. de berømte peanutbutter-syltetøjssandwiches. Jeg har aldrig været særlig vild med det, indtil jeg fandt ud af at jeg kunne lave min egen. For denne hjemmelavede peanutbutter slår alle dem, du kan købe i butikkerne.

Vi bruger peanutbutter på brød (ikke sammen med syltetøj som i USA), i kage som fx peanutbutter cookies eller nøddebrød og i orientalske retter som i thairetten Kylling i cremet peanutbuttersauce. Peanutbutter giver bare en lækker cremet nøddesmag til andre retter.

Peanuts og olie

Opskrift på hjemmelavet peanutbutter

  • 250 g peanuts
  • salt (med mindre du bruger saltede peanuts)
  • 1/2 – 3/4 dl olie

Rist peanuts i ovnen på en bradepande i ca. 20 minutter ved 200 grader. Vend dem engang i mellem, så de bliver gyldne på alle sider.

Hæld  1/2 dl olie i en blender og de varme peanuts oveni. Blend forsigtigt og tilfør mere olie, hvis nødvendigt. Når peanuts bliver knust, begynder de selv at udskille en olie.

Hvis du vil have din peanutbutter lidt grovere, kan du gemme en lille håndfuld peanuts, som du hakker groft og rører i til sidst.

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar