Salater med kål er dejlige om vinteren, men denne salat med spidskål, ærter og dild er nu også utrolig lækker og frisk om sommeren.
Salaten er en smule rustik og fantastisk hurtig at lave. Den passer til alle kød- og fiskeretter, men er så fyldig, at du sagtens kan bruge den som frokostsalat også. Jeg har den ofte med som “madpakkesalat”, fordi jeg kan lave den på nul-komma-fem, og ind i mellem blander jeg også rucola eller frisk grønkål i.
Jeg kan rigtig godt lide, at det er en salat i udelukkende grønne farver, hvilket får den til at se enorm frisk og sund ud.
Opskrift på salat med spidskål, ærter og dild
- 1/2 spidskål
- 200 g ærter
- dild
Skær stokken af spidskålen og snit den meget fint. Bland den sammen med ærter og masser af dild. Jeg kværner som regel lige lidt groft peber over, inden jeg blander dressingen i.
Dressing
- 4 spsk. olivenolie
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. friskpresset citron
- 2 spsk. sennep
- lidt sukker
- havsalt
- groftkværnet peber
Rør alle ingredienserne sammen til en vinaigrette og hæld den over salaten. På billedet har jeg ladet dressingen “ligge” oven på salaten, men du kan også røre den i.
Vupti – så har du en dejlig grøn og fyldig salat med ene af gode sager.