DIY

Hjemmelavede fuglekugler

HJemmelavede fuglekuglerKøber du fuglekugler i dyre domme? Det har vi også gjort i lang tid, indtil det gik op for os, at vi jo bare kunne lave dem selv.

Det er supernemt at lave hjemmelavede fuglekugler, de er MEGET billigere, og så er det bare en rigtig hyggelig beskæftigelse sammen med ungerne.

Her får du billeder fra en dag, hvor Sophia og jeg lavede fuglekugler. Børnene kan stort set være med til det hele, så de føler, de er godt med.

Fuglekugler trin for trin

Sådan laver du dine egne hjemmelavede fuglekugler

 • plastikkrus
 • vildfugleblanding eller frø, havregryn og brødrester
 • jutesnor eller fx murersnor
 • små pinde, som passer ned i plastikkrusene
 • rest af fedt fx Palmin

Start med at gå ud i haven eller på naturstien og find små pinde, som du kan binde jutesnoren i. Pindene skal passe ned i plastikkrusene, så det kan være nødvendigt at klippe dem til. Bind derefter snor fast i pindene og læg dem ned i glassene med snoren stikkende op. Vi klipper snore i forskellige længder til at hænge forskellige steder i haven.

Varm nu ganske langsomt fedtet op til det er smeltet og hæld frø i. Rør godt rundt, så du får en god blanding og hæld derefter frøblandingen op i glassene, så snoren stadig stikker op. Stil glassene på køl. Er det koldt udenfor, kan du bare stille dem ud.

Når fedtet er stivnet, kan du stille og roligt trække fuglekuglerne ud af glassene, og så er de klar til at blive hængt op i træerne uden for.

God fornøjelse med dine hjemmelavede fuglekugler – jeg er sikker på, havens fugle bliver glade for dig!

Hjemmelavede fuglekugler

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

4 Kommentarer

 • Avatar
  Svar Betina 15. februar 2015 kl. 9:24

  Du inspirerede mig så meget, med dette indlæg. Jeg fik børnene til at hjælpe til og vi gav dem i gave til bedstefar. Hvilket faldt i god jord:-)

  • Trine Ellegaard
   Svar Trine Ellegaard 15. februar 2015 kl. 21:21

   Hej Betina

   Hvor dejligt at høre, at fuglekuglerne bragte lykke 🙂 Det er så hyggeligt at lave med børnene, fordi de kan være med hele vejen.

   Mange hilsner Trine

 • Avatar
  Svar Mariann 1. oktober 2020 kl. 9:45

  Hej Trine jeg ved godt det var meningen at hygge og SPARE penge, men en god ide er at komme rosiner og evt jordnødder ( kan købes i Harald Nyborg til rimelig pris ) i kuglerne også så lokker man flere fuglearter til bh mariann

  • Trine Ellegaard
   Svar Trine Ellegaard 9. november 2020 kl. 8:42

   Hej Mariann

   Det er en rigtig god idé – tak for tippet, det er hermed givet videre 🙂

   Mange hilsner Trine

  Skriv en kommentar