Sådan en kæmpepizzasnegl er en virkelig lækker ting at lave til frokost, til madpakke, ja – selv til aftensmad. Faktisk laves den i et snuptag, og er en fantastisk måde at bruge sine mange tomater fra drivhuset på.
Madbrød
Denne kæmpepizzasnegl er noget helt særligt og specielt og virkelig sjov at lave. Børn og unge elsker denne kæmpesnegl, som smager skønt af bagte tomater, smeltet ost og krydderurter i et saftigt brød.
Sneglen kan fungere som en frokost i sig selv, fx med en god salat til. Men den fungerer også fremragende som et madbrød, der kan skæres i stykker til en frokostret eller en hovedret til aftensmaden.
Masser af tomater
Hvert år i juli, når mit drivhus er fyldt til randen med tomater i alle størrelser og farver, forsøger jeg at finde på nye måder at anvende i mange, mange tomater på. Sådan en pizzasnegl med friske tomater, synes jeg er en vældig god måde, og det synes resten af familien også, skulle jeg hilse og sige.
Jeg har brugt en rigtig lækker og blød spansk ost, som vi fik en stort portion af af vores spanske udvekslingsgæst fra Galicien denne sommer. Osten smager skønt både kold og i denne kæmpepizzasnegl.
De friske tomater giver pizzasneglen en dejlig frisk smag og er et godt modstykke til osten.
Opskrift på kæmpepizzasnegl
Opskriften på denne enorme pizzasnegl er ganske nem. Når du former sneglen af dejen, er det vigtigt, at du ikke laver en alt for fast og tæt snegl, for så er der ikke plads til fyldet, og sneglen vil være svært at gennembage. Samtidigt vil den også blive alt for høj og kompakt. Så lav lidt plads imellem og lad i stedet dejen hæve sammen.
Mangler du inspiration til flere lækre madbrød, så tjek gerne de mange andre opskrifter. Her er et lille udpluk:
Klassiske pølsehorn – den bedste opskrift
Kæmpepizzasnegl
Ingredienser
- 15 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 2 tsk salt
- ca. 400 g hvedemel
- 400 g cherrytomater eller små tomater – gerne i forskellige farver
- 150 g blød ost, fx mozzarella, port salut eller en flødehavarti
- friske krydderurter, fx rosmarin, oregano eller basilikum
Sådan gør du
- Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt saltet. Hæld melet i lidt ad gangen og ælt dejen godt – brug gerne en røremaskine.
- Stil dejen til hævning. Du kan enten lade dejen hæve i et par timer eller tre i køleskabet, natten over eller en god times tid på køkkenbordet.
- Tænd din ovn på maks antal grader varmluft.
- Tril dejen til en lang pølse på ca. et par meter. Lav en snegl på en meldrysset bageplade. Pas på, du ikke laver den for tæt, den må gerne være lidt løs i det, da dejen hæver sammen.
- Skær tomaterne i halve og skær osten i små, tykke skiver.
- Stik både ost og tomater ned i samlingerne i pizzasneglen, og krydr med friske krydderurter og evt. et lille drys salt.
- Bag kæmpepizzasneglen i ovnen i ca. 25 minutter. Du skal sikre dig, at den er helt gennembagt og gylden udenpå.
- Lad den køle let af på en bagerist inden servering.