Sådan en kæmpepizzasnegl er en virkelig lækker ting at lave til frokost, til madpakke, ja – selv til aftensmad. Faktisk laves den i et snuptag, og er en fantastisk måde at bruge sine mange tomater fra drivhuset på.
Masser af friske tomater
Hvert år i juli, når mit drivhus er fyldt til randen med tomater i alle størrelser og farver, forsøger jeg at finde på nye måder at anvende i mange, mange tomater på. Sådan en pizzasnegl med friske tomater, synes jeg er en vældig god måde, og det synes resten af familien også, skulle jeg hilse og sige.
Jeg har brugt en rigtig lækker og blød spansk ost, som vi fik en stort portion af af vores spanske udvekslingsgæst fra Galicien denne sommer. Osten smager skønt både kold og i denne kæmpepizzasnegl.
De friske tomater giver pizzasneglen en dejlig frisk smag og er et godt modstykke til osten.
Opskrift på kæmpe pizzasnegl
- 15 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 2 tsk. salt
- ca. 400 g hvedemel
- 400 g cherrytomater eller små tomater – gerne i forskellige farver
- 150 g blød ost, fx mozzarella, port salut eller en flødehavarti
- friske krydderurter, fx rosmarin, oregano eller basilikum
Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt saltet. Hæld melet i lidt ad gangen og ælt dejen godt. Jeg laver dejen helt på røremaskine.
Stil dejen til hævning. Du kan enten lade dejen hæve i et par timer eller tre i køleskabet, natten over eller en god times tid på køkkenbordet.
Tænd din ovn på maks antal grader.
Tril dejen til en laaang pølse på ca. et par meter. Lav en snegl på en meldrysset bageplade. Pas på, du ikke laver den for tæt, den må gerne være lidt løs i det.
Skær tomaterne i halve og skær osten i små, tykke skiver.
Stil både ost og tomater ned i samlingerne i pizzasneglen, og krydr med friske krydderurter og evt. et lille drys salt.
Bag kæmpe pizzasneglen i ovnen i ca. 25 minutter. Du skal sikre dig, at den er helt gennembagt og gylden udenpå.
God fornøjelse!