Gærbrød

Klassiske pølsehorn – den bedste opskrift

PølsehornHer får du simpelthen den allerbedste opskrift på klassiske pølsehorn. En opskrift vi har brugt, siden jeg var et lille barn, og som vi stadig holder ved. Vi bager dem til madpakken og ikke mindst, til når vi er på tur. Ungerne elsker dem, og ja, vi voksne elsker dem såmænd også.

Alle elsker pølsehorn

Pølsehorn er jo virkelig en klassiker, og det lader ikke til, at børn overhovedet kan blive træt af dem. Især ikke, hvis man er god til at bage dem i forskellige varianter. Men jeg tror nu, at disse klassiske pølsehorn vinder klart over grønne pølsehorn med grønkål. men så kan de voksne jo bare hoppe på dem.

Vi gør nogle gange det, at vi inviterer familien til børnefødselsdag i skoven, i geografisk have, i en legepark eller i en dyrehave, og hvis der er noget, der er nemt at stå med sådan et sted, så er det pølsehorn. Vi inviterer så til frokost og mødes med familien, hvilket giver os hele formiddagen til at bage pølsehorn i lange baner og i forskellige afskygninger.

Når vi mødes med familien, medbringer vi stakke af pølsehorn i kurve pakket ind i rene viskestykker sammen med sennep, ketchup osv. Og så selvfølgelig lige en kage og lidt kaffe på termokander som afslutning på festen ud på eftermiddagen. Det er så hyggeligt, og tager man tæpper med, kan man næsten lave den form for fødselsdag året rundt.

Bag dine egne pølsehorn

Opskrift på pølsehorn (24 stk.)

  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk salt
  • 2 æg
  • 100 g blødt smør
  • ca. 600 g mel
  • 8 hele wienerpølser eller 24 brunchpølser
  • evt. flagesalt og oregano til at drysse ovenpå

Lun mælken og rør gæren ud heri i en røreskål.

Kom derefter salt, sammenpisket æg (gem lidt til pensling) og blødt smør i.

Tilsæt mel lidt efter lidt til dejen slipper skålen. Sørg for, at dejen er æltet godt igennem.

Stil dejen til forhævning i ca. 15 minutter.

Hvis du bruger wienerpølser, skal du nu skære alle pølserne over i tre stykker.

Form pølsehornene til horn med pølser i. Du deler dejen i fire dele og ruller hver del ud til en stor cirkel, som du skærer ud som en lagkage med 6 stykker. Rul pølserne ind i dejen fra den brede ende, så der formes et horn.

Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir sådan at dej-enden vender nedad og ikke kommer til at springe op under bagningen.

Lad hornene efterhæve på pladen i ca. 10 minutter.

Pensl brødene med æg og drys evt. med flagesalt og oregano.

Bag hornene ved 225 grader i ca. 10 minutter til de er gyldne og flotte.

God fornøjelse!

Er du vild med pølsehorn i madpakken, så prøv også disse lækre, grove skinkeboller.

Pølsehorn

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar