Gærbrød

Lækre, grove skinkeboller til madpakken

SkinkebollerSkinkeboller er så absolut et hit i madpakken hos vores børn. Det er ikke, fordi vi bager dem synderligt tit, men de tjener til en god variation på madpakkesiden ind i mellem. Til gengæld bager vi dem ofte, når vi skal på tur et sted, hvor vi skal have noget madpakkelignende med.

Hvis I er en hel famile, som skal på tur, kan I evt. også bage nogle pølsehorn, så der er lidt at vælge imellem. Og det er bare som om, at ungerne finder en hel anden begejstring frem, når der er tale om madpakker uden rugbrød.

Skinkebollerne kan sagtens bages dagen før, I skal på tur. Osten holder dem nemlig fugtige og lækre, selv om det skal siges, at intet jo slår en nybagt bolle. Men sørg for at lægge bollerne i køleskabet, hvis de skal holde sig.

Grov skinkebolle med oregano

Opskrift på skinkeboller

  • 75 g rapsolie
  • 3 dl vand
  • 180 g groft rugmel
  • 50 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • ca. 400 g hvedemel
  • oregano

Fyld:

  • 150 g skinke (her kan du bruge skiveskåret, som du selv skærer i strimler, revet skinke eller skinke i tern – du kan også bruge en rest hamburgerryg fra aftensmaden)
  • 125 g ost (her bruger du lige den ost, som du godt kan lide, om det er flødehavarti, mozzarella eller parmesan – jeg bruger det, som jeg har i huset, oftest en blanding af mozzarella og primadonna)
  • 1/2 peberfrugt i små tern

Bland olien sammen med vand og groft rugmel til du har en tyk og ensartet grød. Lad blandingen stå i 1/2 time.

Smuld gæren i blandingen og rør rundt.

Tilsæt sukker, salt og hvedemel og ælt dejen godt igennem.

Lad dejen hæve i ca. en time.

Form dejen til boller og put fyldet i ved at trykke bollen helt flad som en pandekage, lægge fyldet i og derefter samle kanterne på midten. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingerne nedad, så de ikke springer op.

Lad bollerne efterhæve i 1/2 time, mens ovnen varmer op.

Pensl bollerne med vand eller mælk og drys evt. med salt og oregano og bag dem i ca. 20 – 25 minutter ved 200 grader.

Lad dem køle af på en bagerist.

Rigtig god fornøjelse!

Skinkeboller på række – lige til at tage med på tur

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

2 Kommentarer

  • Svar Lise Overgaard Lauritsen 14. august 2018 kl. 9:23

    Hej ! – hvor mange skinkeboller får man ud af din opskrift herover 🙂 ??!

    • Trine Ellegaard
      Svar Trine Ellegaard 14. august 2018 kl. 16:17

      Hej Lise

      Der bliver ca. 18 boller af denne opskrift – alt efter, hvor store man laver dem, selvfølgelig. SOm jeg laver dem, så passer de lige i en hånd 🙂

      Mange hilsner Trine

    Skriv en kommentar