Denne opskrift på grønne pølsehorn hører til i den lidt sundere ende, men det gør ikke pølsehornene mindre velsmagende. Til gengæld kan man bedre tillade sig at give børnene pølsehornene med i skole som en variation i madpakken.
De grønne pølsehorn egner sig også fortrinligt til picnicturen, eller når man skal på langfart med familien. Eller de kunne være et lidt sundere alternativ til børnefødselsdagen.
Da jeg præsenterede disse anderledes pølsehorn for min familie første gang, var der skepsis. Men den blev gjort til skamme, for på trods af det grønne look, så smager de faktisk skønt.
Opskrift på grønne pølsehorn
- 3 dl vand
- 50 g gær
- 1 spsk salt
- 1 æg
- 3-4 stængler frisk grønkål
- 1 dl rapsolie
- 2 dl rugmel
- ca. 7-8 dl hvedemel
- spansk-inspirerede pølser, chorizo eller bare almindelige pølser
- æg til pensling
- flagesalt og tørret oregano til at drysse på
Start med at skylle grønkålen og skære stænglen af. Snit grønkålen fint og blend det derefter med olien og saltet i en høj skål med en stavblender, så du får en slags simpel pesto.
Lun vandet og smuldr gæren heri.
Rør i røremaskinen eller i hånden, og tilsæt nu ægget.
Rør dejen og hæld rugmel i. Tilsæt lidt af hvedemelet, men lad stadig dejen være en tyk grød.
Pisk dejen godt på høj hastighed i et par minutter.
Tilsæt nu resten af hvedemelet lidt efter lidt, mens du ælter, til dejen slipper og holder op med at være klistret.
Lad dejen forhæve i ca. en halv time.
Sådan triller du pølsehornene
Rul dejen ud på et bord, så det danner en cirkel. Brug mel, så dejen ikke klistrer fast i bordet.
Skær nu en “lagkage” i otte dele og tril pølserne ind i dejen ved at lægge pølsen i den tykke ende og trille til du har et horn.
Læg pølsehornet på en bageplade med dejen nedad, så den ikke springer op under bagningen. Forsæt sådan med alle pølsehornene og lad dem hæve i ca. 20-30 minutter.
Pensl pølsehornene med et sammenpisket æg og drys med lidt flagesalt og oregano.
Bag pølsehornene ved 225 grader i ca. 10 minutter.
Køl af og og spis løs!