Dette brydebrød med ramsløg og ost er et af vores yndlings madbrød. Det er blødt, lækkert og meget smagfuldt. Osten giver brødet en god konsistens og gør det meget velegnet som madbrød, mens ramløg tilfører brødet smag og karakter.
Af en eller anden grund begejstres folk altid over at få et hjemmebagt brød til maden. Måske fordi vi i virkeligheden synes, at hjemmebagt brød er så lækkert, at vi ikke kan lade være med at kaste os over det, når chancen byder sig. Under alle omstændigheder er der nogle retter, som bare kalder på brød til, og her er en opskrift på et virkeligt godt et af slagsen, som du kan bage allerede i det tidlige forår.

Opskrift på brydebrød med ramsløg og ost (21 boller)
- 50 g gær
- 2 dl letmælk
- 100 g smør
- 100 g revet ost (her kan du bruge en helt almindelig revet ost på pose, rive en Danbo selv, eller evt. blande osten med en ost med mere smag, fx en parmesan eller en primadonna
- et stort bundt ramsløg
- 3 tsk salt
- 400 – 500 g mel
Pynt:
- sorte sesamfrø
- havsalt eller blot groft salt
- æg til pensling
Lun mælk og smør og hæld mælkeblandingen over gæren i en røreskål.
Tilsæt revet ost, finthakket ramsløg og melet lidt efter lidt.
Ælt dejen blød og smidig.
Del straks dejen i 3 lige store stykker. Af hver stykke skærer du 7 stykker ud. Disse stykker ruller du til små boller, der lægges som én stor bolle på en bageplade beklædt med bagepapir. (Se det øverste billede)
Bollerne hæver lunt og tildækket i 30 minutter. Bollerne hæver nu sammen til ét stort brød, der pensles med æg og drysses med havsalt/groft salt og sorte sesamfrø.
Brydebrødet bages i 18 – 20 minutter ved 210 grader. Lad det køle af på en rist og server det lunt til maden.
Du kan fint fryse brødet.
God fornøjelse med dit brydebrød med ramsløg!

Læs den komplette guide til ramsløg