Disse lækre og mættende rugbrødssnacks med græskar, chia og chokolade er din eftermiddagsredning.
Eftermiddagen er altid der, hvor der er krise. Jeg tror, de fleste kender det her med, at man er sulten og træt, og kombinationen af de to nemt kan ende med, at man bryder alle sine gode principper. Kroppen hungrer efter noget med energi og noget mættende. Sukker og stivelse.
Disse rugbrødssnacks er utroligt lækre og mættende. Fyldt med frø og kerner og dejlig mørk chokolade. Nemme at have med i madpakken eller som eftermiddagsredning, når blodsukkeret daler og trætheden melder sig.
De er meget nemme at bage, og der er næsten ingen arbejde i det.
Opskrift på rugbrødssnacks med græskar, chia og chokolade
- 3 dl kærnemælk
- 2 dl øl
- 25 g gær
- 30 g chiafrø
- 100 g sesamfrø
- 100 g græskarkerner
- 200 g hele rugkerner (gerne puffede, så de kan komme direkte i dejen. Ellers skal de koge et par minutter først)
- 2 tsk salt
- 200 g rugmel
- 50 g hvedemel
- 100 g mørk chokolade
Bland kærnemælk og øl i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt chiafrø, sesamfrø, græskarkerner og hele rugkerner. Tilsæt derefter salt, rugmel og hvedemel og rør dejen i i ca. 6-7 minutter på din røremaskine eller med en håndmikser med dejkroge.
Hak den mørke chokolade i grove stykker og bland dem i til sidst, når dejen er ved at være rørt færdig. Rør kun et par omgange, efter chokoladen er kommet i, ellers “farver” chokoladen dejen.
Hæld dejen i små rugbrødsforme eller alternativt muffinforme, hvis ikke du ligger inde med minirugbrødsforme.
Lad rugbrødene hæve i 1 – 1 1/2 time. Bag dem ved 175 grader i ca. 35-40 minutter alt efter størrelse. Brødene skal være 100 grader i midten, så er de færdige.
God fornøjelse og husk at nyde de lækre rugbrødsnacks, mens de er friskbagte.