Dette er vores familieopskrift på fødselsdagslagkage, som vi lavede i min barndom og stadig laver til fødselsdage. Den smager fantastisk og frisk med en god kombination af blødt og sprødt, syrligt og sødt. Det er en lagkage, alle elsker!
Opskrift på fødselsdagslagkage
- 3 lagkagebunde (i min barndom købte vi dem færdige, men det er ekstra lækkert med hjemmebagte)
- 1/2 l piskefløde
- ca. 15-20 makroner
- 3 bananer, som skæres i skiver
- 2 – 3 danske æbler, som rives groft med skrællen på
- lidt likør til at stænke med, fx Amaretto
- flormelis
- cacaopulver
Vaniljecreme
- 2 æggeblommer
- 3 spsk. rørsukker
- 1 1/2 spsk. hvedemel
- 2 1/2 dl mælk
- korn fra en 1/2 stang vanilje
Pisk æggeblommer godt med rørsukker til massen er hvid og skummende. Tilsæt mel og pisk videre, til melet er rørt godt med.
Hæld mælken i en gryde og varm op. Pisk godt i mælken, så den ikke brænder på. Når mælken er i kog, hælder du æggemassen i og pisker godt. Lad cremen boble et minuts tid, til den er tyk og lækker.
Bland vaniljen i og stil cremen på køl.
Når cremen er helt afkølet, pisker du fløden og rører den forsigtigt i cremen. Så har du en dejlig lys og lækker vaniljecreme.
Sådan lægger du lagkagen sammen
Start med en lagkagebund, som du stænker med likør. Smør derpå halvdelen af vaniljecremen på og knus et par håndfulde makroner over. Læg derefter et lag bananer i skiver på og slut af med et lag revne æbler. Læg næste lagkagebund på og gentag processen. Læg sidste lagkagebund på.
Lav en cacaoglasur ud af flormelis og cacao og smør den på den øverste lagkagebund. Pisk fløden og hæld den i en sprøjtepose og pynt så siden på lagkagen med flødeskum.
Voilá: Verdens bedste fødselsdagslagkage, som du kan pynte med alt lige fra halve vindruer, jordbær eller blot små flag.
Lagkagen smager bedst, når den har trukket en dags tid. Lav den evt. dagen i forvejen og vent med at pynte med glasur og fløde, indtil du skal servere den.