Disse snurrer er dejligt julede med marcipan og kardemomme. Snurrerne er perfekte at servere på julemorgenbordet, til julebrunch eller som adventshygge. De smager forrygende og er nemme at bage. Spis dem friskbagte eller frys dem til senere.
Sødt til morgenbordet eller adventshyggen
Julesnurrer med marcipan er den dejligste ting at lave til julemorgenbordet eller til en julebrunch. De smager også vidunderligt som adventshygge med et varmt glas gløgg til. Snurrerne minder om klassiske kanelsnurrer, men disse er med mild kardemommesmag og marcipanfyld – og de smager superskønt.
Snurrerne laves af en blød og saftig gærdej med kardemomme. Herpå smøres en remonce med marcipan og derefter foldes dejen og skæres i tynde stænger der foldes til de dekorative snurrer.
Store, små, friske eller fra fryseren
Snurrerne kan laves store eller små, sådan som man nu engang kan lide det eller som det passer til anledningen. Skal de laves til adventshygge, må de gerne være store, og skal de serveres til en større brunch, må de måske gerne være lidt mindre.
Hvis du gerne vil fryse snurrerne kan det sagtens lade sig gøre. Enten kan de fryses færdigbagte eller også kan du forme snurrerne og løsfryse dem. Frys dem da først på en bageplade eller et skærebræt, og når de så er frosne, kan de kommes i en frysepose. Så er de lige til at tage op og sætte på en bageplade og bage, når de er tøet op.
Se alle opskrifter på varme drikke
Opskrift på julesnurrer med marcipan
Opskriften på de julede snurrer med marcipanremonce er forholdsvis nemme at lave og er en god erstatning for at stykke wienerbrød eller som et stykke brød til kaffen.
Snurrerne er med kardemomme, men kan du bedre lide kanel, kan du sagtens erstatte med dette krydderi.
Får du lyst til at lave flere lækkerier til adventshygge, så tjek gerne mine mange andre opskrifter:
Se alle opskrifter til adventshygge
Julesnurrer med marcipan
Ingredienser
- 50 g gær
- 200 g smør
- 6 dl mælk
- 1 medium æg
- 100 g sukker
- 2 tsk kardemomme
- 1 knivspids salt
- ca. 1100 g hvedemel
- æg til pensling
Fyld
- 100 g marcipan
- 50 g sukker
- 100 g blødt smør
Sådan gør du
- Smuldr gæren i en skål.
- Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt mælken. Når blandingen er fingervarm, hældes den over gæren. Rør gæren ud i mælkeblandingen.
- Tilsæt ægget, sukker, kardemomme og salt og rør.
- Rør melet i lidt ad gangen, og ælt dejen godt, til den er glat og smidig.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter eller ca. 2 timer på køl. Dejen er nemmest at snurre, hvis den er kølig.
Fyld
- Riv marcipanen ned i en skål og rør den revede marcipan med sukker og smør til en ensartet masse.
Sådan laves snurrerne
- Rul dejen ud til et rektangel på ca. 50 x 40 cm.
- Smør fyldet ud på dejen.
- Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel ind over den første.
- Rul nu dejen til den har form som et langt rektangel på ca. 50 x 20-25 cm., og skær den i ca. 20 strimler, der er ca, 2,5 cm brede.
- Sno hver dejstrimmel og sno den derefter om den ene hånds pege- og langefinger 2 gange. Læg den sidste dejsniphen over de to snoninger og placer den mellem din pege- og langfinger og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i snurren.
- Læg de færdige julesnurrer med god plads imellem hver på bageplader beklædt med bagepapir.
- Pensl snurrerne med æg og bag dem i 10-12 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.