Gærbrød

Hjemmebagte flutes

Hjemmebagt flutesHer får du en nem og enkel opskrift på hjemmebagte flutes, som ikke tager mange minutter at lave. Rør hurtigt dejen sammen om morgenen, stil den i køleskabet nogle timer og hav friskbagte flutes til aftensmaden. En drøm, ikke?

Flutes er godt, hjemmebagte flutes er endnu bedre

Nu går vi snart ind grillsæsonen, hvor vi også begynder at spise mere flutes. Hvis du, lige som jeg, har det lidt anstrengt med købeflutes, så overvej at bage det selv. Der er nu ikke noget som hjemmebagt. Selv om mange i dag regner brød for syndigt, så er jeg uenig: Så længe man spiser med måde, er brød – lige som de fleste andre madvarer – ganske ok at spise. Og disse hjemmebagte flutes er en god kilde til kulhydrater, der mætter.

Lykken er hjemmebagt! En gang i mellem, ikke hele tiden.

Bag dit eget flutes

Opskrift på hjemmebagte flutes

  • en halv liter vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk salt
  • ca. 700 – 750 g hvedemel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter hvedemel og salt. Jeg anvender en røremaskine, som du kan sagtens røre dejen ud i hånden.

Når dejen er rørt godt sammen efter ca. 5 minutter, sætter du den på køl i en skål med film henover. Lad dejen stå og koldhæve i mindst 4-6 timer.

Tag nu dejen ud af køleskabet og slå den sammen.

Del dejen i tre lige store stykker og form dem til flutes. Hvis du har en flutes-form, kan du anvende den, og eller læg de tre flutes ved siden af hinanden på langs på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad flutene efterhæve et lunt sted, dækket af et fugtigt viskestykke, i ca. 30 minutter.

Opvarm ovnen til 250 grader.

Inden du stiller flutene i ovnen, kan du ridse dem på skrå. Bag dem først i 10 minutter ved 250 gader og skru derefter ned til 200 grader og bag flutene i yderligere 15 minutter.

God fornøjelse med dine hjemmebagte flutes!

Nemt hjemmebagt flutes

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar