Menu
Dressinger, pestoer & saucer

Ramsløgpesto – smagen af forår

Ramsløgpesto

Ramsløgpesto skal mindst laves én gang hvert forår. Bare for rigtigt at få forårets grønne sprødhed ind i køkkenet. Pestoen er hurtigt lavet, og det er så hyggeligt med en tur i skoven for at plukke ramsløg.

Den mest populære vilde spiselige plante

Hvert forår skal man lave sig sin egen ramsløgpesto! Ramsløg er nemlig en fantastisk forårsbebuder, og en pesto med ramsløg er lig med smagen af forår.

Ramsløg har en kraftig duft af hvidløg og smager let bittert og meget krydret. Vær opmærksom på, at du ikke forveksler ramsløg med liljekonval, når du plukker den i skoven. Liljekonval dufter ikke af hvidløg.

Fordi ramsløg har denne her lidt bitre smag, synes jeg, en ramsløgpesto smager bedst, hvis man blander ramsløgbladene med bredbladet persille. Persillen giver pestoen en frisk smag, og den færdige pesto bliver knap så bitter. Og tro mig, du kan stadig smage ramsløgene, selv om du blander persille i, faktisk overdøver de hele pestoen.

Ramsløgpestoen kan du bruge som du ellers bruger pesto, men brug den i mindre mængder, så smagen ikke bliver for gennemtrængende. Du kan for eksempel bruge den i en lækker burger, du kan lave kartoffelsalat med ramsløgpesto, du kan bruge den oven på ost evt. sammen med et stykke hjemmebagt knækbrød. Du kan bruge pestoen i dressinger og til salater, til pastaretter og meget mere.

Lav din egen ramsløgpesto

Opskrift på ramsløgpesto

Neden for finder du opskriften på pesto med ramsløg. I denne pesto bruger jeg mandler, for jeg synes, de giver en god smag og supplerer smagen af ramsløg rigtig fint. Du kan selvfølgelig også anvende hasselnødder eller pinjekerner eller nogle helt andre nødder.

Har du plukket mange ramsløgblade, så kan det være, at du også finder inspiration i disse udvalgte opskrifter med ramsløg:


Ramsløgolie

Syltede hele ramsløgblomsterknopper

Syltede ramsløgblomster

Ramsløgsmør med citron

Hvid bønnehummus med ramsløg

Ramsløgaioli


Ramsløgpesto

Ramsløgpesto

Ramsløgpesto skal mindst laves én gang hvert forår. Bare for rigtigt at få forårets grønne sprødhed ind i køkkenet. Pestoen er hurtigt lavet, og det er så hyggeligt med en tur i skoven for at plukke ramsløg.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 10 min
Ret Pesto
Køkken Dansk
Antal 1 glas

Equipment

  • Blender eller minihakker

Ingredienser
  

  • 15-20 blade ramsløg
  • en god håndfuld bredbladet persille
  • 50 g ubehandlede mandler
  • 30 g hård ost, fx en Primadonna
  • 1,5-2 dl olivenolie
  • friskkværnet peber og evt. et lille drys salt

Sådan gør du
 

  • Skyl ramsløgbladene og persillen godt og dup dem tørre i et rent viskestykke.
  • Skær derefter ramsløgblade og persille i mindre stykker.
  • Skær osten i skiver eller riv den.
  • Nu skal det hele blendes sammen i en blender eller en minihakker. Læg mandlerne i sammen med osten og fordel ramsløgblade og persille ovenpå. Hæld noget af olivenolien over og blend.
  • Blend til massen er lækker cremet. Tilsæt lidt mere olie efterhånden, som pestoen har brug for det.
  • Hæld ramsløgpestoen på glas og smag til med salt og friskkværnet peber.
Keyword Forår
Ramsløgpesto

Læs den komplette guide til ramsløg

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar