Lette retter

Ramsløgpesto – smagen af forår

RamsløgpestoRamsløgpesto skal mindst laves én gang hvert forår. Bare for rigtigt at få forårets grønne sprødhed ind i køkkenet. Pestoen er hurtigt lavet, og det er så hyggeligt med en tur i skoven for at plukke ramsløg.

Den mest populære vilde spiselige plante

Ramsløg har en kraftig duft af hvidløg og smager let bittert og meget krydret. Vær opmærksom på, at du ikke forveksler ramsløg med liljekonval, når du plukker den i skoven. Liljekonval dufter ikke af hvidløg.

Fordi ramsløg har denne her lidt bitre smag, synes jeg, en ramsløgpesto smager bedst, hvis man blander ramsløgbladene med bredbladet persille. Persillen giver pestoen en frisk smag og den samlede smag bliver knap så bitter. Og tror mig, du kan stadig smage ramsløgene, selv om du blander persille i, faktisk overdøver de hele pestoen.

Ramsløgpestoen kan du bruge som du ellers bruger pesto, men brug den i mindre mængder, så smagen ikke bliver for gennemtrængende. Du kan for eksempel bruge den i en lækker burger, du kan lave kartoffelsalat med ramsløgpesto, du kan bruge den ovenpå ost evt. sammen med et stykke hjemmebagt knækbrød. Du kan bruge pestoen i dressinger og til salater, til pastaretter og meget mere.

Lav din egen ramsløgpesto

Opskrift på ramsløgpesto

  • 15-20 blade ramsløg
  • en god håndfuld bredbladet persille
  • 50 g ubehandlede mandler
  • 30 g hård ost
  • 1 1/2-2 dl olivenolie
  • Friskkværnet peber og evt. et lille drys salt

Skyl ramsløgbladene og persillen godt og dup dem tørre i et rent viskestykke.

Skær derefter ramsløgblade og persille i mindre stykker.

Skær osten i skiver eller riv den.

Nu skal det hele blendes sammen. Jeg bruger sådan en lille minihakker, som fulgte med min stavblender. Her lægger jeg først mandlerne i sammen med osten og så fordeler jeg ramsløgblade og persille ovenpå. Tilsidst hælder jeg noget af olivenolien over og så går jeg ellers i gang med at blende.

Blend til massen er lækker cremet. Tilsæt lidt mere olie efterhånden, som pesto har brug for det.

Hæld ramsløgpestoen på glas og smag til med salt og friskkværnet peber.

Ramsløgpesto

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar