Grøntsagsretter

Kartoffelsalat med ramsløgpesto

Kartoffelsalat med ramsløgpestoDenne kartoffelsalat med ramsløgpesto smager skønt i det sene forår, hvor ramsløgene står i fuldt flor og grillsæsonen lige så stille starter op. Har du først lavet ramsløgpestoen, er kartoffelsalaten både hurtig og nem at lave.

Ramsløg smager ikke som noget andet

Enten kan man lide smagen af ramsløg, eller også kan man ikke. Ramsløg har en kraftig, let bitter smag. Der er noter af hvidløg i smagen, men alligevel ikke helt på samme måde som et rigtigt hvidløg.

Fordi smagen er en smule kraftig og bitter, skal man passe på med ikke at bruge for meget ramsløg i retterne. Lidt smager godt, men meget bliver simpelthen for voldsomt. Brug den med omtanke, og så kan du tilsætte en smuk, sprød forårssmag til dine retter.

Kartoffelsalaten her er helt oplagt at lave, og følger du opskriften får du en ramsløgsdressing, som smager mild og lækker og virkelig pifter den klassiske kartoffelsalat op med en skøn urtesmag.

Hjemmelavet kartoffelsalat

Sådan laver du kartoffelsalat med ramsløgpesto (6 personer)

  • 1 kg kartofler (gerne nye)
  • 200 g creme fraiche
  • 4 – 5 spsk. ramsløgpesto
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 lille tsk sukker
  • ca. 1 tsk havsalt
  • Friskkværnet peber

Kog kartoflerne i letsaltet vand og pil dem evt. – det er ikke et must, for kartoffelsalaten smager lige så godt med skræl (hvis det er nye kartofler) og får et dejligt rustikt udseende. Husk at skrubbe kartoflerne godt, hvis du vil beholde skrællen på.

Mens kartoflerne koger, rører du dressingen sammen. Har du ikke lavet din ramsløgpesto på forhånd, kan du gøre det nu. Følg opskriften HER.

I en lille skål blander du nu creme fraiche med ramsløgpesto og æbleeddike. Rør i blandingen til den er ensartet og smuk lysegrøn. Smag derefter til med lidt sukker, havsalt og friskkværnet peber.

Når kartoflerne er afkølede, vender du dem rundt i pestoblandingen og hælder det hele i en fin serveringsskål. Pynt med fx ramsløgblomster, frisk persille eller måske nogle hakkede friske radisser.

Så er din kartoffelsalat med ramsløgpesto klar til servering. God fornøjelse!

Hjemmelavet kartoffelsalat med ramsløg

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar