Menu
Kartoffelretter

Kartoffelsalat med ramsløgpesto

Kartoffelsalat med ramsløgpesto

Denne kartoffelsalat med ramsløgpesto smager skønt i det sene forår, hvor ramsløgene står i fuldt flor og grillsæsonen lige så stille starter op. Har du først lavet ramsløgpestoen, er kartoffelsalaten både hurtig og nem at lave.

Ramsløg smager ikke som noget andet

Enten kan man lide smagen af ramsløg eller også kan man ikke. Ramsløg har en kraftig, let bitter smag. Der er noter af hvidløg i smagen, men alligevel ikke helt på samme måde som et rigtigt hvidløg.

Fordi smagen er en smule kraftig og bitter, skal man passe på med ikke at bruge for meget ramsløg i retterne. Lidt smager godt, men meget bliver simpelthen for voldsomt. Særligt, hvis det er frisk ramsløg, man bruger. Brug den med omtanke, og så kan du tilsætte en smuk, sprød forårssmag til dine retter.

Kartoffelsalaten her er helt oplagt at lave, og følger du opskriften, får du en ramsløgsdressing, som smager mild og lækker og virkelig pifter den klassiske kartoffelsalat op med en skøn urtesmag. Samtidigt får kartoffelsalaten den smukkeste lysegrønne farve af forår.

Du kan læse mere om ramsløg i fødevarer og forvekslingsmuligheder, når du plukker dem her.

Hjemmelavet kartoffelsalat

Opskrift på kartoffelsalat med ramsløgpesto

Neden for finder du den nemme opskrift på kartoffelsalaten med nordens hvidløg. Kartoffelsalaten laves med en lækker ramsløgpesto og er således en god måde at bruge sin ramsløgpesto på. Lav pestoen i forvejen eller mens kartoflerne koger.

Du kan se, hvordan du laver ramsløgpesto her

Har du lyst til at lave flere skønne retter og lækre ting og sager med ramsløg, så kan det være, at disse udvalgte opskrifter også vil inspirere dig:


Ramsløgaioli

Hvid bønnehummus med ramsløg

Tærte med karamelliserede rødløg, svampe og ramsløg

Syltede ramsløgblomster

Porchetta med ramsløg og citron


Kartoffelsalat med ramsløgpesto

Kartoffelsalat med ramsløgpesto

Denne kartoffelsalat med ramsløgpesto smager skønt i det sene forår, hvor ramsløgene står i fuldt flor og grillsæsonen lige så stille starter op. Har du først lavet ramsløgpestoen, er kartoffelsalaten både hurtig og nem at lave.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 2 min
Samlet tid 30 min
Ret Kartoffelret
Køkken Dansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

 • 1 kg kartofler – gerne nye
 • 200 g cremefraiche
 • 4-5 spsk ramsløgpesto
 • 1 spsk æbleeddike
 • 1 lille tsk sukker
 • 1 tsk havsalt
 • friskkværnet peber

Sådan gør du
 

 • Kog kartoflerne i letsaltet vand og pil dem evt. – det er ikke et must, for kartoffelsalaten smager lige så godt med skræl (hvis det er nye kartofler) og får et dejligt rustikt udseende. Husk at skrubbe kartoflerne godt, hvis du vil beholde skrællen på.
 • Mens kartoflerne koger, rører du dressingen sammen. Har du ikke lavet din ramsløgpesto på forhånd, kan du gøre det nu. Følg opskriften HER.
 • I en lille skål blander du nu cremefraiche med ramsløgpesto og æbleeddike. Rør i blandingen til den er ensartet og smuk lysegrøn. Smag derefter til med lidt sukker, havsalt og friskkværnet peber.
 • Når kartoflerne er afkølede, vender du dem rundt i pestoblandingen og hælder det hele i en fin serveringsskål. Pynt med fx ramsløgblomster, frisk persille eller måske nogle hakkede friske radiser.
Keyword Forår, Ramsløg
Hjemmelavet kartoffelsalat med ramsløg

Læs den komplette guide til ramsløg

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

  Læg en kommentar