Disse kartofler med ramsløg smager fantastisk og er er både nemme og enkle at lave. Kartoffelternene koges i fløde, hvori der blandes ramsløgpesto – og voila, så er der den lækreste cremede kartoffelret med en mild ramsløgssmag.
Forårsgrønne kartofler med ramsløg
Flødekogte kartofler med ramsløgpesto er den nemmeste kartoffelret at lave og så smager flødekartoflerne fantastisk. Retten hører til blandt favoritterne hjemme hos os – både blandt børn og voksne.
I stedet for at lave flødekartoflerne i ovnen, koger man simplethen bare kartoffeltern i fløde i en gryde. Når de er ved at være møre, hvilket kun tager 15-20 minutter, så blander man en hjemmelavet ramsløgpesto i. Flødekartoflerne bliver fine lysegrønne og så kan man evt. pynte med lidt friskskåret ramsløg på toppen.
Flødekogte kartofler med ramsløgpesto passer utroligt godt til både lammesteg i påsken, til ovnbagt laks og stegt kød og kylling. Og så er det en virkelig smuk kartoffelret at servere med den varme lysegrønne farve. Vi har ofte lavet en salat af rød spidskål krydret med ramsløgchips, som ser fantastisk ud sammen med de grønne kartofler. Her kan vi virkelig tale om forårsmad.
Det er jo bare en helt vidunderlig ting at bruge naturens råvarer på bedste vis. Tænk, at man kan gå ud i skoven og indsamle sådan en gave. Vær dog aldrig i tvivl om, at det vitterligt er ramsløg, du plukker – du kan læse mere om ramsløg og forvekslingsmuligheder her.
Læs også min komplette guide til ramsløg
Opskrift på flødekogte kartofler med ramsløgpesto
Denne opskrift på kartofler med ramsløg er utrolig enkel og med få ingredienser. Det kræver dog, at du først laver en ramsløgpesto.
Se min opskrift på ramsløgpesto her.
Og når ramsløg ikke længere er i sæson, kan du lave kartoffelretten med hvilken som helst anden pesto. Prøv fx at lave flødekartoflerne med en basilikumpesto eller en hjemmelavet persillepesto.
Og har du plukket ramsløg, så sørg for at tjekke mine mange andre opskrifter med ramsløg ud – der er mange. Forhåbentligt kan du finde lidt god inspiration til, hvad du skal lave med ramsløgene. Her er et lille udvalg:
Omelet med ramsløg og bøgehatte
Se hele samlingen af opskrifter med ramsløg
Flødekogte kartofler med ramsløgpesto
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 1/2 liter piskefløde
- salt
- 4-5 spsk ramsløgpesto
- evt. frisk ramsløg
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
- Kom kartofler i en gryde med fløden og ca. 1/2 tsk salt og bring gryden i kog.
- Kog kartoflerne møre i fløden i ca. 15-20 minutter. Hold godt øje med, at de ikke bliver overkogte.
- Når kartoflerne er ved at være møre, tilsættes ramsløgpesto en skefuld ad gangen. Smag gerne på kartoflerne, så du får tilsat så meget pesto, som du synes, kartoflerne skal have.
- Server kartoflerne med det samme – gerne med friskskåret ramsløg.