Der er ikke noget som en god omelet, og denne opskrift er på en rigtig forårsomelet med ramsløg og svampe, som bliver let sauteret inden omeletten laves og fyldes i midten. Sammensætningen er virkelig lækker, og omeletten tager ingen tid at lave.
Ramløg i sæson
En omelet med ramsløg kan man kun lave i ramsløgsæsonen. Sæsonen strækker sig over flere måneder, så der er rig mulighed for at lave omeletten i løbet af foråret. Og det er, som om mad, der kun kan laves i sæson, bliver ekstra lækker. Noget, man glæder sig til hvert år.
En omelet er en ganske fantastisk ting, for den fungerer både som morgenmad, frokost og aftensmad. Og det kan denne opskrift på omelet med ramsløg og bøgehatte selvfølgelig også. Bøgehatte er utroligt lækre, fordi de har denne her dejlige nøddeagtig smag. Og samtidigt har de den kvalitet, at de forbliver sprøde efter stegning – utrolig lækkert. Har du ikke bøgehatte, kan du sagtens bruge alle andre former for svampe i stedet.
Når ramsløg bliver sauteret, mister de en del af deres hvidløgssmag, så de ikke er så stærke. De får en mild krydret smag og minder rigtig meget om spinat. Du kan selvfølgelig også erstatte ramsløgene med spinat, hvis du gerne vil lave omeletten uden for sæson.
Men det er nu sjovt at plukke sin egen ramsløg og tilberede den med det samme. En alternativ mulighed er selvfølgelig at lave tørret ramsløg, som man kan bruge som krydderi på omeletten uden for ramsløgsæsonen.
Læs mere om indsamling af ramsløg og forvekslingsmuligheder
Opskrift på omelet med ramsløg og bøgehatte
Her neden for finder du den nemme opskrift på omelet med fyld af ramsløg og svampe. Opskriften er til én person. Vi laver dog ofte omeletten og deler den i to som frokostomelet og spiser den med en god salat og evt. ristet brød med ramsløgaioli.
Er du vild med ramsløg, så kan det være at disse lækre opskrifter med ramsløg også vil inspirere dig:
Blomkålssalat med ramsløg og røde bønner
Se alle opskrifter med ramsløg
Omelet med ramsløg og bøgehatte
Ingredienser
Sauterede ramsløg og bøgehatte
- En god håndfuld friskplukkede ramsløg (ca. 40 g)
- ca. 100 g bøgehatte
- smør til stegning
- havsalt
- friskkværnet peber
Omelet
- 3 friske landæg
- lidt primadonna-ost eller lignende med en nøddeagtig smag
- smør til stegning
- havsalt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
Sauterede ramsløg og bøgehatte
- Skyl ramsløgbladene og hak dem groft. Hak også et par enkelte blade lidt finere, som du kan gemme til servering.
- Rens bøgehattene og skær evt. det nederste af stænglerne af.
- Smelt lidt smør på en pande og sautér først bøgehattene til de er smukt gyldne og tilsær derefter de grofthakkede ramsløgblade.
- Krydr med salt og peber og tag begge dele af panden.
Omelet
- Slå æggene ud i en skål og pisk dem godt sammen.
- Riv osten i store flager.
- Kom en lille spiseskefuld smør på en pande og varm op til lidt over middel varme, til smørret bruser. Hæld æggene på panden. Her skal du sikkert skrue ned til middel varme.
- Lad panden stå i ca. 30 sekunder og begynd så at trække æggemassen ind fra kanten mod midten med en træpalet, mens du sikrer dig, at der hele tiden løber æg ud og dækker hullerne der, hvor du har skrabt. Bliv forsigtigt ved, indtil der ikke længere er flydende æg til at løbe ud og dække hullerne.
- Krydr med salt og peber.
- Fordel groftrevet ost på omeletten og bag omeletten færdig ved middel varme, mens osten smelter. Pas på, den ikke bager for hårdt, så den bliver alt for sprød i bunden.
- Når du vurderer, at den har fået nok – her handler det lidt om smag og behag, jeg kan bedst lide den, hvis den ikke er helt tør, men stadig er lidt sjasket i midten – lægger du de sauterede ramsløgblade og bøgehatte på den ene halvdel af omeletten. Hold lidt tilbage til at komme ovenpå.
- Fold omeletten over samtidig med, at du vipper den over på en tallerken. Hvis du gør det i samme bevægelse, er det nemmest.
- Fordel det sidste af de sauterede ramsløg og bøgehatte oven på omeltten og drys med de finthakkede ramløgblade. Drys evt. lidt ekstra salt og peber på.
- Server med det samme.
Læs den komplette guide til ramsløg