Gærbrød

De bedste hjemmebagte hotdogbrød

hotdogbrød

Hvad skal du lave til aften? Hvad med hotdogs i hjemmelavede hotdogbrød?

En gang i mellem dukker den op: Den helt uimodståelige lyst til en hotdog. Typisk, når man er gået forbi en pølsevogn og duften af hotdog følger med én hele vejen hjem. Og den hotdog, man ikke spiste, bliver ved med at spøge i underbevidstheden i dagevis efter.

Men når man så endelig overgiver sig og laver hotdogs til familien til aftensmad – I ved, de billige pølsebrød fra supermarkedet, fordi det skal gå hurtigt – så oplever man den største skuffelse. For de smager bare ikke godt.

Hotdogbrød med smag og tyngde

Her får du opskriften på hjemmelavede hotdogbrød, som højst sandsynligt vil få dig til at lave hotdogs lidt oftere. Brødene bliver bagt på kartoffelmos og kærnemælk, hvilket gør dem yderst lækre og svampede. Samtidig bliver de en anelse tungere, noget som jeg synes klæder hotdogbrødet. Hjemmelavede hotdogs må gerne både mætte og smage godt.

Opskrift på de bedste hjemmebagte hotdogbrød

  • 25 g gær
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 dl letmælk
  • 200 g kartoffelmos
  • 150 g smør
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • ca. 550 – 600 g hvedemel

Rør gæren ud i kærnemælk og mælk.

Kom kartoffelmosen i en skål og rør den sammen med blødt smør, honning og salt til en ensartet masse.

Rør kartoffelmosblandingen i gærmassen (gerne på en røremaskine).

Tilsæt melet lidt af gangen og rør indtil dejen er blød og glat.

Stil dejen til hævning. Enten ved stuetemperatur i 2-3 timer eller i køleskabet i op til 12 timer.

Tænd ovnen på 225 grader, slå dejen ned og form aflange boller til pølsebrød.

Lad hotdogbollerne efterhæve i ca. 20 – 30 minutter, lidt længere hvis dejen er kold.

Bag brødene i ca. 12 – 15 minutter, og lad dem køle lidt af på den bagerist, inden du flækker dem og laver lækre hotdogs.

God fornøjelse!

Hotdogs med hjemmebagt brød

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar