De fleste danskere elsker en god hotdog. Her er opskriften på hjemmelavede hotdogbrød med kartoffelmos i, som smager vanvittigt godt. De er bløde, lækre og svampede og gør det sjovt at lave hotdog derhjemme.
En klassiker fra pølsevognen
En klassisk hotdog fra pølsevognen blot lavet derhjemme med hjemmebagte hotdogbrød.
En gang i mellem dukker den op: Den helt uimodståelige lyst til en hotdog. Typisk, når man er gået forbi en pølsevogn og duften af hotdog følger med én hele vejen hjem. Og den hotdog, man ikke spiste, bliver ved med at spøge i underbevidstheden i dagevis efter.
Men når man så endelig overgiver sig og laver hotdogs til familien til aftensmad – I ved, med de billige pølsebrød fra supermarkedet, fordi det skal gå hurtigt – så oplever man den største skuffelse. For det er en tør og kedelig hotdog.
Hotdogbrød med smag og tyngde
En klassisk hotdog skal laves med en god pølse og et godt og svampet brød. En hotdog må ikke være tør. Den skal være saftig og lækker og fyldt med snask. Sød, stærk, syrligt og skarpt.
Her får du opskriften på hjemmelavede hotdogbrød, som højst sandsynligt vil få dig til at lave hotdogs lidt oftere. Brødene bliver bagt på kartoffelmos og kærnemælk, hvilket gør dem yderst lækre og svampede. Samtidig bliver de en anelse tungere, noget, som jeg synes, klæder hotdogbrødet. Hjemmelavede hotdogs må gerne både mætte og smage godt.
Opskrift på hjemmebagte hotdogbrød
Når du laver disse hotdogbrød, så betyder det noget, at du anvender kærnemælk i opskriften. Det gør nemlig brødene lidt tungere og fyldigere, og de bliver dermed mere bløde og svampede.
Udover kærnemælk bruges der også kartoffelmos i opskriften. Her kan du koge et par kartofler og mose dem til mos eller du kan bruge kolde kartoffelrester fra dagen i forvejen, som du moser. Kartoffelmosen bidrager til at gøre brødene ekstra saftige og svampede, så de ikke bliver tørre.
Og får du lyst til at bage mere selv, så find gerne inspiration til flere hjemmebagte madbrød:
Hjemmebagte hotdogbrød
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 dl kærnemælk
- 2 dl letmælk
- 2 æg
- 200 g kartoffelmos
- 150 g stuetempereret smør
- 2 spsk honning
- 1 tsk salt
- ca. 550-600 g hvedemel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i kærnemælk og mælk. Tilsæt æggene og rør rundt.
- Kom kartoffelmosen i en skål og rør den sammen med blødt smør, honning og salt til en ensartet masse.
- Rør kartoffelmosblandingen i gærmassen (gerne på en røremaskine).
- Tilsæt melet lidt af gangen og rør indtil dejen er blød og glat.
- Stil dejen til hævning. Enten ved stuetemperatur i 2-3 timer eller i køleskabet i op til 12 timer.
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft, slå dejen ned og form aflange boller til pølsebrød.
- Lad hotdogbollerne efterhæve i ca. 20-30 minutter og lidt længere, hvis dejen er kold.
- Bag brødene i ca. 12-15 minutter, og lad dem køle lidt af på den bagerist, inden du flækker dem og laver lækre hotdogs.