Søde sager

Uimodståelige peanutbuttercookies

PeanutbuttercookiesJeg bliver nødt til at sige det: De er simpelthen uimodståelige, disse her peanutbuttercookies. Det, der gør dem så afsindigt lækre, er uden tvivl kombinationen af sødt og salt, knasende sprød småkage og tændersynkende blød chokolade.

Og så egner de sig bare helt eminent til kolde efterårsdage og -aftener i selskab med en kop varm kaffe eller en kop dampende te. Jeg vil næsten kalde det efterårskagelykke …

Kage-mindfulness

Opskriften er enkel og nem at have med at gøre, og fordi småkagerne er så store, tager det heller ikke så lang tid at bage en runde. Og jeg lover dig, du vil blive rigeligt belønnet for din indsats: Huset kommer til at dufte himmelsk, din bedre halvdel og din børn vil overøse dig med kærlighed, og når du selv tager den første bid af den endnu lune peanutbuttercookie, vil du lukke øjnene i og opleve et ultimativt øjeblik af ren og skær nydelse. Kan man kalde det kage-mindfulness?

Småkage med peanuts

Opskrift på uimodståelige peanutbuttercookies

  • 250 g smør
  • 150 g rørsukker
  • 150 g brun farin
  • 1 æg i mellemstørrelse
  • 150 g peanutbutter (glat eller crunchy – det er helt op til dig)
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids fint salt
  • 300 g saltede peanuts
  • 150 g mørk grofthakket chokolade

Tænd ovnen på 180 grader.

Hak peanuts og chokolade i groft.

Skær smørret i mindre stykker og rør det sammen med rørsukker og brun farin. Brug gerne en røremaskine.

Rør derefter ægget i sammen med peanutbutter. Til sidst vendes mel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen og røres i sammen med ca. 1/3 af de saltede peanuts og den grofthakkede chokolade. Rør kun ganske lidt, efter chokoladen kommer i.

Tril dejen til kugler på størrelse med hoppebolde, vend dem i resten af de hakkede peanuts, hvorefter du trykker dem flade, så småkagerne er ca. 1 cm høje.

Læg dem på en bageplade, men ikke for tæt. Der kan være ca. 8 – 9 kager på en plade.

Bag nu småkager ved 180 grader i ca. 10 – 15 minutter. Hold godt øje med dem, så de ikke bliver for mørke. De skal være smukt gyldne.

Og nyd så lige en af de lækre peanutbuttercookies, når første hold er ude af ovnen og har nået at køle lidt af og er blevet sprøde. MUMS!

Og nyd en til sammen med din eftermiddagskaffe.

Småkager med peanuts og peanutbutter

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar