Menu
Kryddersnaps

Granatæblesnaps med vanilje

Lav din egen granatæblesnaps

Granatæblesnaps har den smukkeste røde farve og er virkelig smagfuld. Den lyder måske en smule tøset, men jeg har oplevet store mænd falde i svime over denne smukke snaps med den elegante og nydelsesfulde smag.

En rigtig julerød snaps

Denne granatæblesnaps med vanilje er smuk julerød og helt enorm lækker. Jeg kan godt lide, når snapse ser smukke ud i deres flasker. Intet er mere indbydende!

Granatæblesnapsen er på mange måder en slags julesnaps. Vaniljesmagen og den eksotiske smag af granatæbler sammen med den smukke røde farve, gør snapsen helt utrolig julet. Men samtidig er det også en snaps, som man sagtens kan drikke på en sommerdag.

Vaniljen gør næsten snapsen helt likøragtig, og hvis du søder den godt, får du faktisk en likør ud af det i stedet. Det kan du overveje, hvis du er mere til sød sprit.

Laver du en likør ud af snapsen, er det selvfølgelig helt oplagt at servere den sammen med en dessert, hvor der indgår granatæbler, selv om jeg vil mene, den også sagtens kunne drikkes sammen med en portion tiramisu eller blot med en dejlig cookie med hvid chokolade, tranebær og marcipan til.

Hjemmelavet granatæblesnaps

Opskrift på granatæblesnaps med vanilje

Lige her under finder du den nemme opskrift på kryddersnaps lavet på granatæblekerner og vanilje. Snapsen tager blot en uge at lave og den er dermed en af de hurtige kryddersnapse at fremstille selv. Og det er en stor fornøjelse at se, hvordan snapser bliver mere og mere rød for hver dag, der går. Smag gerne på snapser i løbet af ugen, så du kan følge med i processen og filtrere den, når du synes, den har den rette smag.

Er du vild med at lave snaps selv, så kan det være, du også kan finde inspiration i disse udvalgte opskrifter på hjemmelavede kryddersnapse:


Tranebærsnaps

Æblesnaps med rosmarin og peberkorn

Pæresnaps med vanilje

Rønnebærsnaps

Havtornsnaps med appelsin og vanilje


Se alle opskrifter på hjemmelavede kryddersnapse

Lav din egen granatæblesnaps

Granatæblesnaps med vanilje

Granatæblesnaps har den smukkeste røde farve og er virkelig smagfuld. Snapsen passer utrolig godt på julebordet eller til julefrokosten, men smager også utrolig godt til desserter og søde sager.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Trækketid 7 d
Samlet tid 7 d 20 min
Ret Kryddersnaps
Køkken Dansk
Antal 1 halv flaske

Equipment

  • 1 Sylteglas med låg
  • 1 glasflaske eller karaffel med låg

Ingredienser
  

  • kernerne fra 1 granatæble
  • 1 stang vanilje
  • 1 spsk flydende honning
  • 3,5 dl klar, smagsneutral snaps eller vodka

Sådan gør du
 

  • Skær granatæblet over og pil alle kernerne ud.
  • Læg granatæblekernerne i en flaske eller et stort glas med med en flækket vaniljestang og 1 spsk flydende honning.
  • Hæld snapsen over og lad kryddersnapsen trække i en uges tid. Du vil se, hvordan snapsen for hver dag bliver mere rød.
  • Smag lidt på snapsen i løbet af ugen, der kan være forskel på granatæbler, og hvor meget smag de afgiver.
  • Når du synes, snapsen har trukket nok, filtrerer du den gennem et kaffefilter sat i en tragt over den flaske, som du efterfølgende vil opbevare granatæblesnapsen i.
  • Hvis du synes, den skal sødes lidt mere, tilsætter du blot honning efter smag og behag. Hvis snapsen er blevet for kraftig, kan du fortynde den med lidt smagsneutral snaps.
Keyword Efterår, Jul, Julefrokost
Granatæblesnaps med vanilje

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar