Granatæblesnaps har den smukkeste røde farve og er virkelig smagfuld. Den lyder måske en smule tøset, men jeg har oplevet store mænd falde i svime over denne smukke snaps med den elegante og nydelsesfulde smag.
En rigtig julerød snaps
Denne granatæblesnaps med vanilje er smuk julerød og helt enorm lækker. Jeg kan godt lide, når snapse ser smukke ud i deres flasker. Intet er mere indbydende!
Granatæblesnapsen er på mange måder en slags julesnaps. Vaniljesmagen og den eksotiske smag af granatæbler sammen med den smukke røde farve, gør snapsen helt utrolig julet. Men samtidig er det også en snaps, som man sagtens kan drikke på en sommerdag.
Vaniljen gør næsten snapsen helt likøragtig, og hvis du søder den godt, får du faktisk en likør ud af det i stedet. Det kan du overveje, hvis du er mere til sød sprit.
Laver du en likør ud af snapsen, er det selvfølgelig helt oplagt at servere den sammen med en dessert, hvor der indgår granatæbler, selv om jeg vil mene, den også sagtens kunne drikkes sammen med en portion tiramisu eller blot med en dejlig cookie med hvid chokolade, tranebær og marcipan til.
Opskrift på granatæblesnaps med vanilje
Lige her under finder du den nemme opskrift på kryddersnaps lavet på granatæblekerner og vanilje. Snapsen tager blot en uge at lave, og den er dermed en af de hurtige kryddersnapse at fremstille selv. Og det er en stor fornøjelse at se, hvordan snapsen bliver mere og mere rød for hver dag, der går. Smag gerne på snapsen i løbet af ugen, så du kan følge med i processen og filtrere den, når du synes, den har den rette smag.
Er du vild med at lave snaps selv, så kan det være, du også kan finde inspiration i disse udvalgte opskrifter på hjemmelavede kryddersnapse:
Æblesnaps med rosmarin og peberkorn
Havtornsnaps med appelsin og vanilje
Se alle opskrifter på hjemmelavede kryddersnapse
Granatæblesnaps med vanilje
Equipment
- 1 Sylteglas med låg
- 1 glasflaske eller karaffel med låg
Ingredienser
- kernerne fra 1 granatæble
- 1 stang vanilje
- 1 spsk flydende honning
- 3,5 dl klar, smagsneutral snaps eller vodka
Sådan gør du
- Skær granatæblet over og pil alle kernerne ud.
- Læg granatæblekernerne i en flaske eller et stort glas med med en flækket vaniljestang og 1 spsk flydende honning.
- Hæld snapsen over og lad kryddersnapsen trække i en uges tid. Du vil se, hvordan snapsen for hver dag bliver mere rød.
- Smag lidt på snapsen i løbet af ugen, der kan være forskel på granatæbler, og hvor meget smag de afgiver.
- Når du synes, snapsen har trukket nok, filtrerer du den gennem et kaffefilter sat i en tragt over den flaske, som du efterfølgende vil opbevare granatæblesnapsen i.
- Hvis du synes, den skal sødes lidt mere, tilsætter du blot honning efter smag og behag. Hvis snapsen er blevet for kraftig, kan du fortynde den med lidt smagsneutral snaps.