Varme drikke

Krydret café latte med græskarsmag

Café latte med græskarsmagDette her er en ægte efterårskaffe. Og jep, du hørte rigtigt: en café latte med græskarsmag! Og hvis du tænker, at det lyder da som noget underligt noget, så vil jeg gerne bede dig om at åbne dit sind, for du bliver overrasket. Krydret kaffe med græskarsmag smager aldeles vidunderligt. Og du får ikke noget, der smager mere af efterår.

Faktisk vil jeg gå så vidt som til at sige, at denne kaffe er en virkelig god erstatning for varm cacao med flødeskum, som de fleste af os jo nok forbinder med smagen af efterår og hygge.

Kaffen smager varm og krydret, men uden at være for meget. Og smagen af græskar og efterårskrydderierne dominerer ikke, men ligger som en undersmag i denne café latte.

For at kunne lave denne skønne kaffe er du dog nødt til først at lave en omgang græskarsmør. Men det skal du ikke være ked af – tværtimod, for der er masser, du kan bruge græskarsmør til efterfølgende. Og om ikke andet, så kan du imponere venner og familie med en virkelig lækker krydret kop café latte med smag af efterår.

Efterårskaffe med krydderier

Opskrift på krydret café latte med græskarsmag (2 kopper)

  • 3 dl letmælk
  • 1/2 dl græskarsmør
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 dl espressokaffe eller meget stærk kaffe
  • 1 dl fløde
  • kanelsukker

Pisk fløden til flødeskum og stil den klar til brug. Den må endelig ikke være pisket for meget, mens skal være cremet, blød og lækker.

Varm langsomt mælken op i en lille gryde sammen med græskarsmør og vanillesukker.

Mens mælken varmer op, brygger du espressokaffen eller den meget stærke kaffe. Hold den varm, når den er klar.

Nu er græskarsmørret og vanillesukkeret ved at være smeltet i gryden. Pisk godt i den krydrede mælk, mens du varmer den helt op, men tag gryden af varmen lige før, mælken kommer i kog.

Anret din varme drik således: Fordel kaffen i to kopper. Hæld den krydrede mælk over. Kom fløde på toppen og strø lidt kanelsukker over. Server med det samme og gerne med en god græskarkanelsmåkage til.

Græskarkaffe

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar