Kolde drikke

Lemonade – opskrift på hjemmelavet citronlemonade

Hjemmelavet lemonadeSommer, varme og solskin kalder på en hjemmelavet lemonade – lavet på rigtige, friske citroner og med en sukkersirup. Citronlemonade er min yndlingssaft – jeg elsker denne læskende drik, som man næsten ikke kan få nok af i sommervarmen.

Læskende, sød og syrlig citrondrik

Jeg har det så meget bedre med at servere hjemmelavet saft frem for fabriksfremstillet saft med e-numre, og som kan holde sig i 100 år af en eller anden årsag. Hjemmelavet saft smager så meget bedre. Tænk bare på rabarbersaft!

Lemonade lavet på citroner er en hjemmelavet saft, man kan lave på ganske kort tid, som er nemt at lave, og som ikke kræver de helt store armbevægelser i køkkenet. Og så smager det jo aldeles forrygende. Selv voksne bliver overmandede af denne læskende drik.

Opskriften her giver til et par kander saft, men er nem at doble op, hvis du vil lave større mængder.

Lav din egen citronlemonade

Opskrift på hjemmelavet lemonade

  • 2 dl vand
  • 1,5 dl sukker
  • ca. 2 dl friskpresset citronsaft (ca. 3 citroner, alt efter størrelse)
  • masser af isterninger
  • evt. ekstra citronskiver til pynt

Lav en sukkersirup ved at varme vand og sukker op i en lille gryde eller kasserolle, indtil sukkeret er smeltet. Det skal ikke koge. Når sukkeret er smeltet, sætter du sukkersiruppen til nedkøling.

Pres saften af 3-4 citroner – alt efter størrelse og hvor syrlig, du godt kan lide din lemonade – der skal være ca. 2 dl og mere, hvis du vil lave en syrlig lemonade. Jeg synes dog, at forholdet mellem sukker og citron er helt perfekt i denne opskrift, men der kan være forskel på, hvor sure citronerne er, så smag altid til.

Når sukkersiruppen er kølet af, hælder du citronsaften i og blander det godt. Så har du din koncentrerede lemonade.

Ved servering blander du lemonaden med koldt vand i forholdet ca. 1 til 4, men smag dig endelig frem, så du får den perfekte lemonadesmag. Hæld masser af is i kanden eller glasset og pynt med citronskiver (jeg har også pyntet med hjulkrone).

God fornøjelse!

Lemonade opskrift

Lemonade

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar