Sommer, varme og solskin kalder på en hjemmelavet lemonade – lavet på rigtige, friske citroner og med en sukkersirup. Citronlemonade er min yndlingssaft – jeg elsker denne læskende drik, som man næsten ikke kan få nok af i sommervarmen.
Læskende, sød og syrlig citrondrik
Lemonade eller limonade – den dejlige læskende citrondrik bliver kaldt begge dele. Men uanset hvad, så smager en hjemmelavet citronlemonade virkelig godt, og her får du en nem opskrift.
Jeg har det så meget bedre med at servere hjemmelavet saft frem for fabriksfremstillet saft med e-numre, og som kan holde sig i 100 år af en eller anden årsag. Hjemmelavet saft smager så meget bedre. Tænk bare på hjemmelavet rabarbersaft!
Lemonade lavet på citroner er en hjemmelavet saft, man kan lave på ganske kort tid, som er nem at lave, og som ikke kræver de helt store armbevægelser i køkkenet. Og så smager det jo aldeles forrygende. Selv voksne bliver overmandede af denne læskende drik.
Opskriften her giver til et par kander saft, men er nem at doble op, hvis du vil lave større mængder.
Opskrift på hjemmelavet lemonade
En hjemmelavet lemonade tager ikke ret lang tid at lave, og faktisk kan man være på forkant om sommeren og altid have en sukkersirup stående klar i køleskabet. Så er det hurtigt at lave en lemonade og siruppen kan samtidigt også anvendes i sommerdrinks.
Lige neden for finder du opskriften på citronlemonade. Lav den gerne i god tid inden servering, så den kan nå at køle helt ned. Så smager den altså bedst. Og husk at servere med masser af is og gerne en citronskive flydende rundt i glasset.
Er du vild med hjemmelavet saft og lemonader, så tror jeg, at du også vil finde inspiration i disse opskrifter på kolde drikke – og mange af dem med ingredienser, som du selv kan dyrke i haven:
Agua fresca med rose, citronmelisse og lime
Se alle opskrifter på kolde drikke
Lemonade
Ingredienser
- 2 dl vand
- 1,5 dl sukker
- ca. 2 dl friskpresset citronsaft (ca. 3 citroner, alt efter størrelse)
- masser af isterninger
- evt. ekstra citronskiver til pynt
- Koldt vand til opblanding
Sådan gør du
- Lav en sukkersirup ved at varme vand og sukker op i en lille gryde eller kasserolle, indtil sukkeret er smeltet. Det skal ikke koge. Når sukkeret er smeltet, sætter du sukkersiruppen til afkøling.
- Pres saften af 3-4 citroner – alt efter størrelse og hvor syrlig, du godt kan lide din lemonade – der skal være ca. 2 dl og mere, hvis du vil lave en syrlig lemonade. Jeg synes dog, at forholdet mellem sukker og citron er helt perfekt i denne opskrift, men der kan være forskel på, hvor sure citronerne er, så smag altid til.
- Når sukkersiruppen er kølet af, hælder du citronsaften i og blander det godt. Så har du din koncentrerede lemonade.
- Ved servering blander du lemonaden med koldt vand i forholdet ca. 1 til 4, men smag dig endelig frem, så du får den perfekte lemonadesmag. Hæld masser af is i kanden eller glasset og pynt med citronskiver (jeg har også pyntet med hjulkrone).