Menu
Kolde drikke

Rosenlimonade

Rosenlimonade

Denne rosenlimonade er simpelthen så nem og enkel at lave og samtidig så velsmagende, smuk og læskende, at man bliver nødt til at lave den – og gerne flere gange i løbet af sommeren.

Limonade af roser

Limonade skal der til i løbet af sommeren, og det er faktisk nemt at lave selv. Her er den dejligste rosenlimonade, som laves på friske rosenblade. Du kan bruge rosenblade fra hvilken som helst rose: Hybenroser eller haveroser. Limonaden bliver selvfølgelig smukkest, hvis du bruger pink og røde roser, og kommer til at smage bedst, hvis du bruger duftende roser.

Rosenlimonaden laves som en infusion i vand og kræver derfor ikke ret meget. Blot tålmodighed, mens hele herligheden står og trækker, og det varer altså desværre tre dage.

Men det er ventetiden værd, for rosenlimonade smager virkelig vidunderligt og dejligt læskende.

Du skal bruge et stort sylteglas på mindst 2,5 liter. Det er vigtigt, at det er et glas, du bruger, da roserne står i solen og trækker.

Rosenlimonade

Opskrift på rosenlimonade

  • ca. 1 liter friske rosenblade
  • 2 liter vand
  • 1 tsk citronsyre
  • 125-150 g sukker

Kig rosenbladene efter for småkravl og kom dem derefter i et stort sylteglas.

Hæld vand over og drys citronsyre i.

Pres rosenbladene godt ned i vandet. Dette kan være nødvendigt at gøre et par gange, da rosenbladene gerne vil lægge sig ovenpå.

Sæt låg på glasset og stil sylteglasset i et vindue, hvor der er meget sol.

Lad rosenbladene stå og trække i vandet i tre dage.

Si rosenvandet gennem en sigte ned i en stor skål.

Rør sukkeret i med et piskeris lidt ad gangen, mens du smager på saften indimellem. Rør sukker i, indtil du synes, limonaden har den rette sødme og smager, som den skal.

Hæld rosenlimonaden på flasker og stil dem på køl, så saften bliver kølet helt ned.

Server din rosenlimonade helt afkølet, evt. med en isterning eller to, og gerne med en halv skive lime eller citron i.

God fornøjelse!

RosenlimonadeRosenlimonade

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

4 Kommentarer

  • Marianne
    27. november 2022 at 19:00

    Hej Trine

    Elsker dine opskrifter. Jeg er fanget af rosensiruppen, som jeg enten drikker som vin med eller uden vand eller som saft med meget vand i.
    Det eneste er, at nogle af dine opskrifter har en print knap som gøre at man kan printe opskriften tydligere ud, mens andre ikke har. Er det en mulighed at få det på dem alle?

    Hilsen Rosenblads Glade Marianne

    Reply
    • Trine Ellegaard
      28. november 2022 at 7:29

      Kære Marianne

      Tusind tak for kommentaren – det er virkelig dejligt at høre.

      Alle nye opskrifter har en printknap og samtidigt er jeg ved at lægge på alle de gamle opskrifter. Det er lidt af et projekt, når der er 800 opskrifter, men på et tidspunkt når jeg i mål med dem alle. Hver uge opdaterer jeg en håndfuld opskrifter, og jeg håber, du vil hænge på, til jeg er igennem dem alle 🙂

      Mange hilsner Trine

      Reply
      • Marianne
        14. december 2022 at 10:07

        Ah! Super
        Ja, det gøre jeg. Og glæder mig.
        Tak for det hurtige svar

        Reply
        • Trine Ellegaard
          14. december 2022 at 12:24

          Dejligt at høre – 1000 tak 🙂

          Reply

Læg en kommentar