Kolde drikke

Rosenlimonade

RosenlimonadeDenne rosenlimonade er simpelthen så nem og enkel at lave og samtidig så velsmagende, smuk og læskende, at man bliver nødt til at lave den – og gerne flere gange i løbet af sommeren.

Limonade af roser

Limonade skal der til i løbet af sommeren, og det er faktisk nemt at lave selv. Her er den dejligste rosenlimonade, som laves på friske rosenblade. Du kan bruge rosenblade fra hvilken som helst rose: Hybenroser eller haveroser. Limonaden bliver selvfølgelig smukkest, hvis du bruger pink og røde roser, og kommer til at smage bedst, hvis du bruger duftende roser.

Rosenlimonaden laves som en infusion i vand og kræver derfor ikke ret meget. Blot tålmodighed, mens hele herligheden står og trækker, og det varer altså desværre tre dage.

Men det er ventetiden værd, for rosenlimonade smager virkelig vidunderligt og dejligt læskende.

Du skal bruge et stort sylteglas på mindst 2,5 liter. Det er vigtigt, at det er et glas, du bruger, da roserne står i solen og trækker.

Rosenlimonade

Opskrift på rosenlimonade

  • ca. 1 liter friske rosenblade
  • 2 liter vand
  • 1 tsk citronsyre
  • 125-150 g sukker

Kig rosenbladene efter for småkravl og kom dem derefter i et stort sylteglas.

Hæld vand over og drys citronsyre i.

Pres rosenbladene godt ned i vandet. Dette kan være nødvendigt at gøre et par gange, da rosenbladene gerne vil lægge sig ovenpå.

Sæt låg på glasset og stil sylteglasset i et vindue, hvor der er meget sol.

Lad rosenbladene stå og trække i vandet i tre dage.

Si rosenvandet gennem en sigte ned i en stor skål.

Rør sukkeret i med et piskeris lidt ad gangen, mens du smager på saften indimellem. Rør sukker i, indtil du synes, limonaden har den rette sødme og smager, som den skal.

Hæld rosenlimonaden på flasker og stil dem på køl, så saften bliver kølet helt ned.

Server din rosenlimonade helt afkølet, evt. med en isterning eller to, og gerne med en halv skive lime eller citron i.

God fornøjelse!

RosenlimonadeRosenlimonade

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar